Törkeän hyvä ja helppo keittoresepti – mitään ei tarvitse edes kypsentää!

vesimeloni keitto gazpacho
Vesimeloni-gazpacho on raikas ja helppo keittoruoka! Shutterstock

Tämä vesimeloni-gazpacho on täydellinen kesäherkku: raikasta, kevyttä ja maistuvaa!

Jos pidät espanjalaisesta gazpacho-keitosta, kokeile tätä herkullista versiota. Tomaattien sijaan reseptissä hyödynnetään vesimelonia. Lopputulos on taivaallisen hyvä! Vesimelonin makupareina keitossa on valkoviiniä, kurkkua ja keltaista paprikaa.

Voit nauttia gazpachon hyvin soseutettuna tai jättää keittoon sattumia. Vesimeloni-gazpacho koristellaan tuoreilla yrteillä ja ripauksella chilijauhetta. Gazpachoon sopivat esimerkiksi tuore minttu tai basilika.

Helppo vesimeloni-gazpacho

Puolikas pieni vesimeloni
2 keltaista paprikaa
puolikas kurkku
1 punasipuli
2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna
400-500 ml kasvislientä
1 dl valkoviiniä
Chilijauhetta

Poista vesimelonista siemenet ja kuori. Leikkaa vesimeloni pieniksi kuutioiksi.

Pese paprikat, puolita ne ja poista siemenet ja valkoinen sisäosa. Leikkaa ¼ paprikasta pitkiksi suikaleiksi. Pilko loppupaprika noin 1cm kuutioiksi.

Kuori ja kuutioi kurkku.

Kuori ja puolita sipuli. Kuutioi hienoiksi.

Sekoita kaikki ainesosat keskenään ja lisää joukkoon kasvisliemi.

Lisää valkoviini ja mausta pippurilla ja chilijauheella. Anna keiton tekeytyä jääkaapissa vähintään tunnin.

Tarjoile basilikalla ja paprikasuikaleilla koristeltuna.

***

Grillattu vesimeloni-halloumisalaatti 4:40

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.