Torju flunssa terveysjuomalla – tarvitset vain kolme raaka-ainetta

shutterstock_4421791
Banaanilla ja hunajalla on lukuisia terveysvaikutuksia. Shutterstock

Yskä ja keuhkoputkentulehdukset vaivaavat monia talviaikaan. Yksinkertaisesta juomasta voi olla apua näihin ongelmiin!

Krooninen yskä ja keuhkoputkentulehdukset ovat usein hankalia hoitaa. Tämä luonnollinen juoma voi auttaa sekä yskään että keuhkoputkentulehdukseen rauhoittamalla kurkkua ja keuhkoja. Juomassa yhdistyvät vain kuuma vesi, banaani ja hunaja. Luonnollisten aineidensa ansiosta juomaa voi tarjota myös yli 1-vuotiaille lapsille, eli lapsille, jotka saavat syödä hunajaa.

Tällä juomalla voi saada helpotusta kipeään kurkkuun, yskään sekä jopa vatsavaivoihin. Juoma valmistuu helposti ja nopeasti!

Tarvitset

400 ml kiehuvaa vettä
2 keskikokoista kypsää banaania
2 rkl hunajaa

Kuori banaanit ja murskaa puisella haarukalla. Metallista haarukkaa ei kannata käyttää, koska metalli saa aikaan banaanin tummumisen.

Laita murskatut banaanit kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna seoksen hautua noin 30 minuuttia.

Lisää lopuksi joukkoon hunaja. Hunajaa ei kannata laittaa kiehuvaan veteen, jottei se menetä tärkeitä ominaisuuksiaan.

Juo tehojuomaa 4 kertaa päivässä 100 millilitraa kerralla, eli päivässä yhteensä 400 millilitraa. Yksi annos riittää yhden päivän ja seuraavana aamuna voit valmistaa taas uuden annoksen. 

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!