TOP 9: Mieskuntoa parantavat ruoat

Osterit ovat limaisia ja harmaita, mutta herkullisia.
Osterit voivat muiden merenelävien tapaan tehdä hyvää mieskunnolle. Shutterstock

Tiedätkö mitkä ruoka-aineet vaikuttavat miehiin libidoa kohottaen?

Tietyillä ruoilla on libidoa kohottavia vaikutuksia – ja miesten kohdalla näitä vaikutuksia syntyy etenkin sinkkiä sisältävistä ruoista.

Sinkki on tärkeä hivenaine, josta miehet voivat hyötyä erityisen paljon, sillä se edistää testosteronin tuotantoa. Entistä tärkeämpää riittävä sinkin saanti on yli 40-vuotiaille miehille.

Merenelävät

Merenelävät sisältävät paljon sinkkiä, joka tekee hyvää etenkin kiveksille.

Lohi

Kala sisältää omega3-rasvahappoja, jotka tekevät tunnetusti hyvää aivojen, sydämen ja verisuonten terveydelle. Nämä etenkin lohen sisältämät rasvahapot voivat tehostaa rakkauselämää, sillä ne vaikuttavat aivojen hyvänolonkeskuksen toimintaa tehostavasti.

Pavut ja siemenet

Erilaiset pavut ja siemenet kuten pellavansiemenet, auringonkukansiemenet ja seesaminsiemenet sisältävät niin ikään sinkkiä.

Parmesanjuusto

Tuttu vahvatuoksuinen juusto sisältää ihmiselle tärkeää aminohappoa, histidiiniä, joka vaikuttaa innostumiseen – ja tästä voi olla paljon hyötyä myös makuukammarin puolella. Lisäksi parmesanjuustossa on tryptofaania, joka kohottaa mielialaa ja estää stressiä.

Banaani

Myös banaani sisältää tryptofaania, joka voi vaikuttaa positiivisesti mielialaan kohottamalla mielialaa ja estämällä stressiä.

Kana ja kananmunat

Myös sekä kananmunissa että kanassa on paljon sänkypuuhia parhaimmillaan edistävää sinkkiä.

Tumma suklaa

Terveelliseksi ylistetty tumma suklaa sisältää muun muassa magnesiumia, jonka on todettu vaikuttavan hekuman huipun saavuttamiseen. Tumma suklaa voi auttaa petipuuhissa myös sisältämiensä flavonoidien avulla, joiden on todettu laajentavan tietyissä tapauksissa verisuonia.

Mansikka

Sen lisäksi, että mansikat sisältävät sinkkiä, on niillä myös vaikutusta feromoneihin, eli elimistön lähettämiin kemiallisiin viestiaineisiin, joilla on tietysti roolinsa lemmenleikeissä.

Pähkinät

Pähkinät sisältävät hyvien rasvojen ohella mieskuntoon parhaimmillaan positiivisesti vaikuttavaa sinkkiä. Erityisesti parapähkinöillä on todettu seleenipitoisuutensa vuoksi seksihaluja lisäävää vaikutusta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.