TOP 8: Uskomattomat tavat hyödyntää mikroa – tiesitkö näitä?

mikro
SHUTTERSTOCK

Lähes joka kodista löytyvä mikroaaltouuni on todellinen monitoimikone.

Mikroa on pidetty lähinnä ruoan lämmittämiseen tarkoitettuna laitteena, mutta todellisuudessa sitä voi hyödyntää lukemattomiin muihinkin askareisiin.

1. Helpottaa sipulin pilkkomista

Laita sipuli mikroon puoleksi minuutiksi ennen kuin kuorit tai pilkot sen. Mikrossa käynyt sipuli ei itketä läheskään niin paljoa kuin suoraan leikkuulaudalle otettu.

2. Liottaa pavut hetkessä

Unohditko laittaa pavut likoamaan illalla? Mikroaaltouuni auttaa tähänkin ongelmaan. Mittaa yhtä papudesiä kohden kolme desiä vettä. Laita pavut ja vesi laakeaan mikron kestävään astiaan. Kuumenna niitä täydellä teholla niin kauan, kunnes vesi alkaa kiehua. Ota pavut pois mikrosta ja anna olla pöydällä noin tunnin. Huuhtele pavut kylmässä vedellä ja valuta huolellisesti.

3. Kohottaa taikinan

Mikro on kiireisen leipurin pelastus. Hiivaleivän kohoaminen kestää ainakin tunnin huoneenlämmössä, mutta mikrossa siihen kuluu vain vartti. Laita mikron perälle lasillinen vettä ja taikina vesilasin eteen, keskelle mikroa peitetyssä kulhossa.

Kuumenna taikinaa mikron pienimmällä teholla kolme minuuttia, sen jälkeen anna sen jäähtyä toiset kolme minuuttia. Toista kolmen minuutin lämmitys vielä kerran ja anna sen jälkeen taikinan levätä vielä kuusi minuuttia.

4. Pehmitä jämähtänyt sokeri

Fariinisokeri kuivuu kovaksi köntiksi helposti. Laita sokeriköntti mikronkestävään astiaan ja aseta sen päälle märkä talouspaperi. Kuumenna 20 sekuntia ja sokeri on jälleen valmista käytettäväksi.

5. Kuivata yrttejä

Yrttejä ei ole pakko kuivattaa päiväkausia sanomalehden päällä. Asettele esimerkiksi basilikan lehdet lautaselle yhdeksi kerrokseksi. Peitä lautanen talouspaperilla ja kuumenna minuutista puoleentoista minuuttiin, kunnes yrtit ovat kuivuneet.

6. Elvytä kiteiksi mennyt hunaja

Hunaja kiteytyy helposti, mutta se ei tarkoita, että se olisi pilalla. Saat hunajasta jälleen tasaista ja juoksevaa, kun pidät sitä mikrossa noin 30–40 sekuntia.

7. Pehmittää leivän

Hieman kovaksi mennyt leipä ei mitenkään vedä vertoja uunituoreelle, vaikka se on edelleen täysin syötävää. Laita kuivahtanut leipäpala kostean talouspaperin päälle ja kuumenna kymmenen sekuntia. Uunituoretta se ei valitettavasti leivästä tee, mutta ihanan pehmeää kuitenkin. Kikka toimii myös pullaan.

8. Avuksi kuorimiseen

Myskikurpitsan ja monen juureksen kuoriminen on tuskaista. Kun myskikurpitsan tai juureksen laittaa kahdeksi tai kolmeksi minuutiksi mikroon, kuoret irtoavat huomattavasti helpommin.

LUE MYÖS:

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja