Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

TOP 8: Uskomattomat tavat hyödyntää mikroa – tiesitkö näitä?

SHUTTERSTOCK
Julkaistu 29.11.2014 19:07

MTV LIFESTYLE

Lähes joka kodista löytyvä mikroaaltouuni on todellinen monitoimikone.

Mikroa on pidetty lähinnä ruoan lämmittämiseen tarkoitettuna laitteena, mutta todellisuudessa sitä voi hyödyntää lukemattomiin muihinkin askareisiin.

1. Helpottaa sipulin pilkkomista

Laita sipuli mikroon puoleksi minuutiksi ennen kuin kuorit tai pilkot sen. Mikrossa käynyt sipuli ei itketä läheskään niin paljoa kuin suoraan leikkuulaudalle otettu.

2. Liottaa pavut hetkessä

Unohditko laittaa pavut likoamaan illalla? Mikroaaltouuni auttaa tähänkin ongelmaan. Mittaa yhtä papudesiä kohden kolme desiä vettä. Laita pavut ja vesi laakeaan mikron kestävään astiaan. Kuumenna niitä täydellä teholla niin kauan, kunnes vesi alkaa kiehua. Ota pavut pois mikrosta ja anna olla pöydällä noin tunnin. Huuhtele pavut kylmässä vedellä ja valuta huolellisesti.

3. Kohottaa taikinan

Mikro on kiireisen leipurin pelastus. Hiivaleivän kohoaminen kestää ainakin tunnin huoneenlämmössä, mutta mikrossa siihen kuluu vain vartti. Laita mikron perälle lasillinen vettä ja taikina vesilasin eteen, keskelle mikroa peitetyssä kulhossa.

Kuumenna taikinaa mikron pienimmällä teholla kolme minuuttia, sen jälkeen anna sen jäähtyä toiset kolme minuuttia. Toista kolmen minuutin lämmitys vielä kerran ja anna sen jälkeen taikinan levätä vielä kuusi minuuttia.

4. Pehmitä jämähtänyt sokeri

Fariinisokeri kuivuu kovaksi köntiksi helposti. Laita sokeriköntti mikronkestävään astiaan ja aseta sen päälle märkä talouspaperi. Kuumenna 20 sekuntia ja sokeri on jälleen valmista käytettäväksi.

5. Kuivata yrttejä

Yrttejä ei ole pakko kuivattaa päiväkausia sanomalehden päällä. Asettele esimerkiksi basilikan lehdet lautaselle yhdeksi kerrokseksi. Peitä lautanen talouspaperilla ja kuumenna minuutista puoleentoista minuuttiin, kunnes yrtit ovat kuivuneet.

6. Elvytä kiteiksi mennyt hunaja

Hunaja kiteytyy helposti, mutta se ei tarkoita, että se olisi pilalla. Saat hunajasta jälleen tasaista ja juoksevaa, kun pidät sitä mikrossa noin 30–40 sekuntia.

7. Pehmittää leivän

Hieman kovaksi mennyt leipä ei mitenkään vedä vertoja uunituoreelle, vaikka se on edelleen täysin syötävää. Laita kuivahtanut leipäpala kostean talouspaperin päälle ja kuumenna kymmenen sekuntia. Uunituoretta se ei valitettavasti leivästä tee, mutta ihanan pehmeää kuitenkin. Kikka toimii myös pullaan.

8. Avuksi kuorimiseen

Myskikurpitsan ja monen juureksen kuoriminen on tuskaista. Kun myskikurpitsan tai juureksen laittaa kahdeksi tai kolmeksi minuutiksi mikroon, kuoret irtoavat huomattavasti helpommin.

LUE MYÖS:

VIDEO: Muistatko nämä legendaariset ruokamainokset menneiltä vuosikymmeniltä?

Tee 10 pientä muutosta keittiössä – laihdu huomaamattasi

Lähde: Kitchen Daily

MTV LIFESTYLE

Lisää aiheesta:

Voiko perunan kypsentää mikrossa, jos on kiire? Vältä mielipaha keittiössä: Näin helposti pehmität kovettuneen fariinisokerinHuikea niksi! Näin valmistat keitettyjä kananmunia entistäkin vaivattomammin – ja ilman kattilaaUunituoretta leipää, joka valmistuu kuin itsestään – nappaa talteen superherkullisen focaccian resepti!Tiedätkö, mihin "kantohihnaa" hyödynnetään ruoanlaitossa? 11 lyömätöntä niksiä kotikeittiöön5 tuttua ruokaa: Älä lämmitä näitä mikrossa!
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 09:42
    Ruoka

    Teemu syö joka päivä täysin ilmaiseksi – löysi kerran lähes 500 euroa käteistä roskiksesta

  • Eilen18:26
    Ruoka

    Vuoden Kokki ja Vuoden Tarjoilija 2025: Tässä ovat uudet Suomen mestarit!

  • Eilen17:32
    Ruoka

    Näitä juustoja suomalaiset nyt himoitsevat – nappaa vinkit täydelliseen juustolautaseen

  • Eilen08:18
    Ruoka

    Mustaleima, punaleima ja sinileima – mitä eroa on emmentaljuustoilla?

  • to17:24
    Arkiruoka

    Kanaruokien ehdoton klassikko valmistuu superhelposti: "Ei voi kauhean pahasti epäonnistua"