Lähes joka kodista löytyvä mikroaaltouuni on todellinen monitoimikone.
Mikroa on pidetty lähinnä ruoan lämmittämiseen tarkoitettuna laitteena, mutta todellisuudessa sitä voi hyödyntää lukemattomiin muihinkin askareisiin.
1. Helpottaa sipulin pilkkomista
Laita sipuli mikroon puoleksi minuutiksi ennen kuin kuorit tai pilkot sen. Mikrossa käynyt sipuli ei itketä läheskään niin paljoa kuin suoraan leikkuulaudalle otettu.
2. Liottaa pavut hetkessä
Unohditko laittaa pavut likoamaan illalla? Mikroaaltouuni auttaa tähänkin ongelmaan. Mittaa yhtä papudesiä kohden kolme desiä vettä. Laita pavut ja vesi laakeaan mikron kestävään astiaan. Kuumenna niitä täydellä teholla niin kauan, kunnes vesi alkaa kiehua. Ota pavut pois mikrosta ja anna olla pöydällä noin tunnin. Huuhtele pavut kylmässä vedellä ja valuta huolellisesti.
3. Kohottaa taikinan
Mikro on kiireisen leipurin pelastus. Hiivaleivän kohoaminen kestää ainakin tunnin huoneenlämmössä, mutta mikrossa siihen kuluu vain vartti. Laita mikron perälle lasillinen vettä ja taikina vesilasin eteen, keskelle mikroa peitetyssä kulhossa.
Kuumenna taikinaa mikron pienimmällä teholla kolme minuuttia, sen jälkeen anna sen jäähtyä toiset kolme minuuttia. Toista kolmen minuutin lämmitys vielä kerran ja anna sen jälkeen taikinan levätä vielä kuusi minuuttia.
4. Pehmitä jämähtänyt sokeri
Fariinisokeri kuivuu kovaksi köntiksi helposti. Laita sokeriköntti mikronkestävään astiaan ja aseta sen päälle märkä talouspaperi. Kuumenna 20 sekuntia ja sokeri on jälleen valmista käytettäväksi.
