TOP 10: Erikoisimmat pizzat maailmalta – söisitkö näitä mieluummin kuin kinkku-ananasta?
Jokaisen pizzan ystävän tulisi päästä maistamaan tämän klassikkoherkun erilaisia versioita.
Maailmalla ruoat ovat erilaisia. Olipa pizzasuosikkisi sitten kinkku-ananas tai jauheliha, muiden maiden versioita kannattaakin ehdottomasti kokeilla – vaikka vain vaihtelun vuoksi! Montaako näistä olet jo päässyt maistamaan?
1. Turkki: Lamacun
Ohut ja rapea pohja päällystettynä jauhelihalla, vihanneksilla ja yrteillä – siinä on Turkin yleisin noutoruokaherkku. Mutta ei hätää, myös kasvissyöjille on Turkissa tarjolla pizzaa. Monet pizzamyyjät ovat luovia ja tarjoavat vaihtoehtoisia päällysteitä.
2. Ranska: Tarte Flambée
Pizzaa ranskalaisella twistillä, mikä voisi olla täydellisempää? Ranskassa pizzan päältä löytyää usein rahkaa, sipulia ja pekonia.
3. Japani: Okonomiyaki
Japanissa yhdistellään suolaista pannukakkua ja pizzaa nerokkaalla tavalla. Taikina grillataan ja riippuen alueesta ja makumieltymyksestäsi, voit grillata samaan aikaan päällysteitäkin tai lisätä ne vasta jälkikäteen. Tärkeimmät ainesosat ovat kuitenkin majoneesi, okonomiyaki-kastike sekä bonito-kalalastut.
4. Unkari: Lángos
Kun olet Unkarissa ja mielesi tekee taikinapohjan ja juuston yhdistelmää, kokeile lángosia. Friteerattu taikinapohja on yleensä päällystetty hapankermalla, juustolla ja valkosipulilla. Tämä on suosittu noutoruoka, mutta myös usein kotona tehty herkku.
5. Syyria: Sfiha
Sfiha on lihainen piirakka ja suosittu Lähi-Idässä, kuten Syyriassa ja Libanonissa. Päällysteisiin kuuluvat yleensä lampaan jauheliha, sembramännyn siemenet ja sipuli.
6. Puola: Zapiekanka
Pizza ja patonki yhdistyvät tässä puolalaisessa katuruokasuosikissa. Juusto, sienet ja sipuli leivotaan patonkiin ja kuorrutetaan ketsupilla.
7. Korea: Bulgogi-pizza
Bulgogi on Koreassa rakastettu herkku. Naudanliha marinoidaan soijakastike-seesami-mausteseoksessa ja grillataan. Herkku laitetaan pizzan päälle ja korealaisella twistillä varustettu noutoruoka on valmis.
8. Palestiina: Musakhan
Suositussa palestiinalaisherkussa on päällysteenä sipulia, mausteita ja pähkinöitä, ja se tarjoillaan usein kanan kanssa.
9. Italia: Napolilainen pizza
Palaa perusasioiden äärelle klassisen napolilaisen pizzan kanssa. Italialainen taikinapohja on päällystetty tomaatilla ja mozzarellalla.
10. Espanja: Coca
Espanjalainen coca päällystetään usein vihanneksilla ja espanjalaisella makkaralla, mutta sitä tarjoillaan maanlaajuisesti useiden erilaisten päällysteiden kanssa. Taikina itsessään on hieman tahmaisempaa ja öljyisempää kuin mihin pizzan ystävät ovat ehkä tottuneet.
Lähde: Buzzfeed
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan