Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tonkatsu - japanilainen frittileike

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 09.10.2016 21:10

Helpoin tapa pelastaa päivä on panerointi. Turhan työteliäs päivä? Schnitzel. Pettymysten päivä? Frittikana. Nyt vain äkkiä jotain rasvaista? Frittisiivet.

Panerointiin törmää yllättäen ympäri maapalloa. Lihaan tai kasviksiin on opittu tuoda rapsakka pinta ja huomattu sen muuttavan koko syömiskokemusta. Schnitzeliä ei päihitä mikään, mutta hyvänä vaihtoehtona meidän perheessä kulkee japanilainen tonkatsu.

MTV Oy, All rights reserved

Schnitzel on perinteisesti vasikanleike, tonkatsu on taas paneroitu possuleike. Japanissa siitä on fileeversio hire sekä kyljyksestä tehty rasvaisempi versio rōsu.

Tonkatsu toimii loistavasti myös kanaversiona. Japanilaiseksi sen tekee lähinnä Worcestershire-kastikkeella vauhditettu ketsuppisoosi, joka muuttaa makua olennaisesti muihin verrokkeihin. Toimii niin arkipäivän helppona pelastajana, illanistujaisten snackina kuin myös maailman parhaana hiukopalana illanistujaisten jälkeisenä päivänä. Anna itsellesi hetki aikaa miettiä korppukuorrutettua possu- tai kanafileetä, joka fritataan ja tarjoillaan syvän ketsuppikastikkeen kera… Mikä sääli, ettei tällaista saa aamuyön tunteina Suomesta! Tästä ei voi olla tykkäämättä.

VINKKI! Tonkatsua voi tarjoilla mm. puuroutuvan riisin tai pikkelöityjen juuresten kera. Ja jos oikein japanilaiseksi mennään, niin paahtoleivän välissä sandwichina.

Tonkatsu

Japanissa 

4 possu- tai broilerifileepihviä

vehnäjauhoja

1-2 kananmunaa

pankojauhoja

suolaa

mustapippuria

kasviöljyä

Kastike:

2,5 dl ketsuppia

3/4 dl Worcestershire-kastiketta

2 rkl soijaa

1 tl sinappijauhetta

Tee ensin kastike. Sekoita ainekset keskenään hyvin.

Nuiji liha ohueksi, noin 5 mm paksuiseksi. Vatkaa kananmunat kevyesti. Mausta liha kauttaaltaan suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa. Upota kananmunaan ja pyöräytä kauttaaltaan pankojauhoissa.

Kuumenna paistinpannu ja lorauta pohjalle kasviöljyä. Paista kauniin kullanruskeiksi. Nosta talouspaperin päälle. Leikkaa sentin siivuiksi. Laita tarjolle ja lorauta päälle kastiketta.

Lisää aiheesta:

Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinenFilet-OMG-Fish -kalaburgeriReuben Sandwich – jenkkien bistroklassikkoNasi Goreng - helppo ja nopea Indonesian kansallisruoka(Vähän niin kuin) StroganoffTartar kahdella tapaa - hirvi ja nauta
japanilainenpossutonkatsu

Tuoreimmat aiheesta

japanilainen
  • 18.03.201821:28
    sashimi

    Siika-sashimi wasabi-kastikkeella

  • 29.03.201620:26
    Japani

    Kalaa japanilaisen peston ja salaatin kera

  • 13.09.201518:54
    grillaaminen

    Japanilaishenkiset kanavartaat

  • 10.03.201520:54
    katuruoka

    Okonomiyaki - japanilainen munakas. Vai pizza?

  • 08.03.201518:46
    Dingley Dell

    Kobe-härkää sarvista - onko 400 eur/kg hintansa väärti?