Tomi Björckin ravintoloille arvostettuja tunnustuksia Micheliniltä: "Tähtiä me emme hae"

tomi björck
All Over Press

Arvostetut Michelin-tähdet julkistettiin osin tänään ja samalla viisi helsinkiläisravintolaa sai tunnustuksen Bib Gourmand -symbolin muodossa. Tomi Björckin ravintoloista tämä symboli annettiin kolmelle.

Bib Gourmand -symboli merkitsee sitä, että ravintolassa saa erinomaista ruokaa kohtuulliseen hintaan. Symboli annettiin tänä vuonna Suomessa helsinkiläisille Boulevard Social -, Emo-, Farang-, Gaijin- ja Pure Bistro -ravintoloille. Näiden joukosta Boulevard Socialin, Farangin ja Gaijingin omistavat Tomi Björck ja Matti Wikberg.

Huippukokki Tomi Björck kertoi Makuja.fi-sivustolle, millaiset ovat tunnelmat Bib Gourmand -symboleja vastaanottaessa.

– Todella hyvät. Michelin on kansainvälisesti todella iso ja mahtava opas ja jotkut sanovat, että ehkä vähän vanhoillinenkin. Tämä todistaa sen, että meidän liikeideamme on ainakin hyvin ymmärretty, Björck toteaa.

Hinta-laatusuhde kohdallaan

Bib Gourmand -symbolien merkitys on ravintoloitsijalle erityisen suuri, Björckille on tärkeää pitää kiinni nimenomaan hyvästä hinta-laatusuhteesta.

– Onhan se upeaa, että olemme pystyneet sen tason pitämään jokaisessa paikassa, kun olemme laajentaneet kuitenkin aika kovaa vauhtia. Joka vuosi on tullut uusia haasteita ja uusia ravintoloita. Kyllä se tuntuu hyvälle, Björck fiilistelee.

"Hei jätkät, hyvää duunia!"

Björckille Bib Gourmand -symboli merkitsee tasokasta ja hyvää ravintolaa, josta saa sekä hyvää ruokaa että hyvää palvelua – ja meininki on kohdallaan. Björck ei kuitenkaan koe, että nämä tunnustukset asettaisivat hänelle lisää paineita ravintoloiden suhteen.

– Mielestäni se ei aseta sellaisia, kun tähtiä me emme hae. Sellaiset ovat eri liikeidean ravintoloita. Tähdet on vähän eri asia sen paineen suhteen. Bib on vähän niin kuin diplomi käteen, että: "Hei jätkät, hyvää duunia!", Björck toteaa.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja