Michelin-kriitikot vierailevat toisinaan myös suomalaisissa huippuravintoloissa ja vuoden 2015 yhden Michelin-tähden ravintoloiksi he valitsivat helsinkiläiset Ask, Chef & Sommelier, Demo, Luomo ja Olo. Makuja.fi otti selvää, mistä Michelin-kriitikon tunnistaa.
Vuoden 2015 Michelin-tähdet jaettiin 26.2. ja uudessa Guide Michelin Nordic Cities 2015 -oppaassa Suomi sai yhteensä viisi tähteä. Ravintoloitsija ja huippukokki Tomi Björckille Michelin-kriitikko on tuttu näky ja hän tunnistaa usein kriitikot ravintoloissa.
LUE MYÖS: Vuoden 2015 Michelin-tähdet jaettiin: Viisi tähteä Suomeen!
– Usein he liikkuvat yksin ja ovat sellaisia niin sanotusti konossöörejä herrasmiehiä tai -naisia. Meillä on aika usein käynyt nainen. He eivät hirveästi halua herättää huomiota ja he ovat ehkä vähän sellaisia varautuneita, että kyllä sen jotenkin haistaa sen tilanteen, Björck kertoo.
Kriitikoille suositellaan ravintoloita
Vuonna 2015 Björckin ravintoloista peräti kolme – Boulevard Social, Farang ja Gaijin – sai Bib Gourmand -symbolin, joka on merkki erinomaisesta ja kohtuuhintaisesta ruoasta. Ravintoloitsija kertoo, että Michelin-kriitikot ovat hänen ravintoloissaan vieraillessaan olleet kiinnostuneita siitä, mitä kaupungissa tapahtuu – ja millaisia ravintoloita lähiaikoina on tarkoitus avata.
– Totta kai he kyselevät, että mitä kaupungissa tapahtuu muutenkin. Kyllä he ihan ihmisiä ovat. He haluavat tietää, mitä kaupungilla tapahtuu ja mitä (ravintoloita) avautuu, Björck toteaa.

