Tökkiikö vihersmoothie? Näin teet juomasta taatusti herkullista

Vihersmoothie antaa energiaa ja saa ihosi hehkumaan, mutta maku ei aina hivele makunystyröitä. Näillä vinkeillä saat terveysjuoman maistumaan.

Lehtikaali on tämän hetken yksi suosituimmista ja trendikkäimmistä vihanneksista, ja se sopii erinomaisesti myös smoothien joukkoon. 

Vaikka vihreät lehtikaalismoothiet sisältävätkin runsaasti kuituja, flavonoideja ja antioksidantteja, ne maistuvat helposti hieman kitkeriltä. 

Vihersmoothieiden valmistuksen kanssa ei kannata luovuttaa heti, vaikka ensikokeilu olisikin päätynyt katastrofiksi. Ota nämä seikat huomioon lehtivihannessmoothieta valmistaessasi. 

Aloita maltilla

Koska lehtikaaliin totutteleminen vie oman aikansa, voit aloittaa vihersmoothieiden valmistuksen myös muista lehtivihreistä. Lisää hedelmä- tai marjasmoothien joukkoon aluksi muutama miedonmakuinen salaatinlehti tai ripaus tuoreita yrttejä. Kun olet tottunut makuun, voit siirtyä voimakkaamman makuiseen lehtikaaliin. 

Peitä makua muilla ainesosilla

Jos olet vasta totuttelemassa lehtikaaliin, on aivan hyväksyttävää yrittää peitellä tätä omalaatuista makua muilla ainesosilla. Valmista smoothie makeista hedelmistä ja marjoista, ja lisää joukkoon lehtikaalia vähitellen. Kun totut makuun, voit lisätä vihanneksia oman mielesi mukaan. Myös mantelit ja pähkinät peittävät tehokkaasti lehtikaalin makua ja tuovat samalla juomaan proteiinia. 

Käytä nuoria vihanneksia

Smoothieiden valmistuksessa kannattaa käyttää pieniä vihanneksia suurempien yksilöiden sijasta. Pienet ja nuoret lehtikaalit ovat maultaan miedompia, jolloin ne sopivat hyvin myös tähän vihannekseen tottumattomille. Suuret lehtikaalit saavat sen sijaan smoothien maistumaan helposti kitkeriltä. 

Pakasta ennen käyttöä

Pakastaminen lieventää lehtikaalin pistävää ja karvasta makua. Lehtikaalin ei tarvitse olla täysin jäätynyt, vaan jo lyhyt pakastus riittää. Käyttämällä smoothieisiin pakastettua lehtikaalia, juoma pysyy myös kylmempänä pidempään.

Höyrytä ravinteet esiin

Kevyesti höyrytettynä lehtikaalin solurakenteet murtuvat, jolloin sulavuus paranee. Myös ravinteet imeytyvät höyrytetystä lehtikaalista raakaa paremmin. Jotkut lääketieteen ammattilaiset ovat huolissaan raakojen lehtivihannesten negatiivisesta vaikutuksesta kilpirauhasiin. Höyrytys saattaa vähentää myös tätä ongelmaa.

Lähde: thedailymeal.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja