Tiesitkö, että varhaisperunoita voi myös pakastaa? Uusien perunoiden pakastaminen kesällä takaa, että saat herkutella makoisilla kotimaisilla potuilla vaikka joulupöydässä.
Uusia perunoita voi myös pakastaa! Perunat ovat nyt parhaimmillaan, joten nyt kannattaa toimia. Osta kaupasta nyt sopiva määrä pottuja, esikäsittele ne ja pussita pakkaseen. Näin saat talvella nautiskella ihanista kotimaisista varhaisperunoista, vaikka joulupöydässä kinkun kaverina.
Uusien perunoiden pakastaminen
Maa- ja kotitalousnaisten ohjeella uusien perunoiden pakastaminen onnistuu takuuvarmasti.
– Peruna on hieman haasteellinen ja herkkä pakastettava vesipitoisuudensa vuoksi. Perunat kannattaa esikeittää kevyessä suolavedessä. Ilman kiehautusta perunan rakenne ja maku kärsii pakkasessa, Maa- ja kotitalousnaiset vinkkaavat.
1. Valitse pakastettavaksi mahdollisimman tasakokoisia perunoita, puhdista ne ja esikiehauta niitä suolavedessä 3-5 minuuttia. Muistathan, että varhaisperunat lisätään aina kypsymään kiehuvaan veteen.
2. Jäähdytä ja kuivaa perunat. Pakasta perunat pussissa tai rasiassa.
3. Kun haluat syödä perunat, laita ne jäisinä kylmään suolaveteen ja kiehauta kypsiksi. Varo, ettet keitä perunoita ylikypsiksi.
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran kesäkuussa 2019.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.