Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Toimi nyt, jos haluat vappusimaa!

2:18Näin valmistat vappusimaaKatso videolta vinkit appelsiinilla, sitruunalla ja inkiväärillä maustettuun vappusimaa.
Julkaistu 23.04.2025 17:32

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Nyt on aika aloittaa siman valmistus, jos haluat itse tehtyä simaa vapuksi.

Itse tehty sima on takuuvarma hittijuoma vappuna. Siman valmistaminen on hyvä aloittaa jo viikkoa ennen vappua, mikäli juomaa säilyttää kylmässä.

Tiesitkö? Simaa on juotu jo esihistoriallisella ajalla. Sima toimi juhlajuomana 700–1000-lukujen muinaisten viikinkien kekkereillä. Tuolloin sima valmistettiin hunajasta: mitä enemmän hunajaa oli, sitä pidempään sima säilyi ja sitä vahvempaa juomasta saatiin.

Viileässä sima tekeytyy noin viikossa ja huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä.

Siman valmistamisen voi aloittaa kattilassa tai vaihtoehtoisesti perinteisellä tavalla ämpärissä. 

Nappaa ohje: Vappusima – helppo ohje siman valmistukseen

Perinteiseen simaan ei tarvita veden lisäksi muuta kuin fariinisokeria, sokeria, sitruunaa, tuorehiivaa ja rusinoita. Simaa voi kuitenkin maustaa muun muassa erilaisilla hedelmillä tai marjoilla. 

Katso videolta vinkit inkiväärillä ja appelsiinilla maustettuun simaan!

Lue myös: Älä tee tätä virhettä, kun paistat vappumunkkeja – "Voi saada vahinkoa aikaiseksi"

Lisää aiheesta:

Viimeiset hetket laittaa vappusima tekeytymään – nappaa ohje täältäTee itse simaa vapuksi – helppo ohjeVielä ehdit tehdä siman vapuksi – nappaa helppo ohjeItse tehty sima: Vielä ehdit tehdä vappusiman – katso helppo ohjeUnohditko tehdä simaa? Ei hätää – uskomaton pikasima valmistuu muutamassa minuutissa!Nyt on aika valmistaa simaa! Katso reseptit vapun suosikkijuomaan
SimaVappuMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sima
  • 29.4.07:42
    Vappu

    Simaa nopeasti – vielä ehdit valmistaa pikasiman!

  • 30.04.202407:36
    Vappu

    Vapun suosikkiherkut ruokakaupoissa: Nämä suomalaiset ostavat eniten nakkeja ja perunasalaattia

  • 29.04.202407:44
    Vappu

    Pääsikö vappu yllättämään? Vielä ehdit valmistaa pikasiman!

  • 23.04.202417:15
    Vappu

    Viimeiset hetket laittaa vappusima tekeytymään – nappaa ohje täältä

  • 22.04.202316:30
    Vappu

    Tee itse simaa vapuksi – helppo ohje