"Todiste, että skandinaaveilla on pakkomielle" – jenkkimedia ihmettelee pohjoismaista ruokailmiötä

Pyöreät ruoat ovat Buzzfeed-sivuston mukaan pakkomielle skandinaaveille.

Amerikkalainen uutis- ja viihdesivusto Buzzfeed ihmettelee, miksi skandinaavit ovat niin kovin viehtyneitä pallomaisiin ruokiin ja pyöryköihin.

"Tässä on ultimaattinen todiste siitä, että skandinaaveilla on pakkomielle pyöryköiden syömiseen", julistaa jenkkimedia Buzzfeed tuoreessa jutussaan. Kaksimieliset voivat tietysti ymmärtää viihdesivuston otsikon sisältämät pyörykät toisenlaisiksi pallukoiksi.

Sivuston mukaan skandinaavit ovat hulluna bollereihin, ballereihin, bullareihin ja bollareihin – siis kaikenlaisiin pallomaisiin ruokiin. Todisteena tästä Buzzfeed esittelee ruotsalaisten, norjalaisten ja tanskalaisten kuvamateriaalia Instagramista. Kuvavirrasta löytyy niin lihapullia, kalapullia, siskonmakkaroita, kanelipullia, kookospalloja, suklaapalloja kuin pyöreitä vehnäsämpylöitäkin.

– Oi, kyllä. Aito ruotsalainen ei voi juhlistaa joulua, saatika sitten ostaa sohvaa ilman, että haarukoi suuhunsa kermaisessa kastikkeessa uitettuja pyöryköitä.

– Norjalaiset haluavat sinun tietävän, että heidän pyörykkänsä ovat isommat kuin pyöryköistään kuuluisan naapurimaan Ruotsin. Ne ovat jopa niin isoja, että niitä kutsutaan lihakakuiksi.

– Nämä kalapallot tarjoillaan haaleaan ja valkoiseen, maidosta ja suolavedestä valmistettuun kastikkeeseen upotettuna.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja