Jenkkimedia hehkuttaa pohjoismaista ruokaa maailman parhaaksi: Ylistystä voileipäkakuille ja karkkipäivälle
Amerikkalaissivusto Huffington Post hehkuttaa skandinaavisia herkkuja, jotka ovat myös suomalaisille harvinaisen tuttuja.
Prinsessakakku, voileipäkakku ja vohvelit – oletko tiennyt, että amerikkalaisille nämä herkut ovat erikoisuuksia, vaikka suomalaisille ne ovatkin tuttua kauraa? Amerikkalaissivusto listasi skandinaavisia herkkuja, jotka lukeutuvat lehden ruokatoimittajan Julie R. Thomsonin mukaan maailman parhaiden ruokien joukkkoon.
– Skandinavia – johon kuuluu Ruotsi, Tanska, ja Norja – on tiettyjen maailman parhaiden ruokalajien synnyinpaikka. Enkä puhu vain Ikean lihapullista, Thomson kirjoittaa.
Prinsessakakku
Vihreällä hunnulla perinteisesti koristeltu makea prinsessakakku on Thomsonin mukaan jotain sellaista, jota jokainen kakku tavoittelee.
Kardemumma
Sivustolla hehkutetaan sitä, että leivonnassa käytetään Skandinaviassa paljon kardemummaa, oli kyse sitten sämpylöistä tai pullista.
Voileipäkakku
Thomson kuvaa voileipäkakku kahden täydellisen ruoan, voileipien ja kakun yhteenliittymänä. Hän kuvaa voileipäkakkua nerokkaaksi keksinnöksi.
Lukuisia taitavia kokkeja
Artikkelissa intoudutaan kehumaan myös skandinaavikokkeja. Tanskalaisravintola Noman René Redzepi sekä ruotsalaisravintola Favikenin Magnus Nilsson saavat erityismaininnan taitojensa vuoksi.
Glögi
Glögiä Thomson kehuu jopa kaakaon päihittävänä herkkujuomana, joka maistuu etenkin talvisilla, kylmillä keleillä.
Vohveli lakkahillolla
Amerikassa vohvelit ovat useimmin suorakaiteen muotoisia, toisin kuin Skandinaviassa. Sivustolla kehutaan skandinaavisia, sydämenmuotoisia vohveleita, joita syödään parhaimmillaan kadehditun lakkahillon kanssa.
Karkkipäivä
Artikkelissa hehkutetaan myös karkkipäivää, lauantaita. Tämä skandinaavinen erikoisuus herättää amerikkalaisissa ihmetystä.
Lakritsi
Thomson suosittelee, että jokaisen tulisi maistaa etenkin suolaista lakritsia, pohjoismaista erikoisuutta.
Voileivät
Pohjoismaissa voileivätkin voivat olla näyttävä ruokalaji, eikä tämä ole jäänyt amerikkalaissivustolta huomaamatta. Tanskalainen smörrebröd saa sivustolta erityismaininnan.
Ruis
Sivusto kehuu myös ruisleipää, joka on useimmille amerikkalaisille vieras tuote.
Kala
Niin ikään skandinaaviseen tapaan graavattu lohi kerää ylistystä Thomsonilta erityislaatuisuutensa vuoksi.
Akvaviitti
Myöskään pohjoismainen, maustettu viina, akvaviitti ei ole jäänyt artikkelissa huomiotta. Artikkelissa mainitaan, että snapsi akvaviittia on varmasti mieleenpainuva kokemus.
Raparperikarkit
Raparperinmakuiset lakut saavat artikkelissa huomiota erikoislaatuisuutensa vuoksi. Muualla maailmassa värikkäät lakut eivät ole yhtä tuttua herkkua kuin Skandinaviassa.
Lähde: Huffington Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka