Amerikkalaissivusto Huffington Post hehkuttaa skandinaavisia herkkuja, jotka ovat myös suomalaisille harvinaisen tuttuja.
Prinsessakakku, voileipäkakku ja vohvelit – oletko tiennyt, että amerikkalaisille nämä herkut ovat erikoisuuksia, vaikka suomalaisille ne ovatkin tuttua kauraa? Amerikkalaissivusto listasi skandinaavisia herkkuja, jotka lukeutuvat lehden ruokatoimittajan Julie R. Thomsonin mukaan maailman parhaiden ruokien joukkkoon.
– Skandinavia – johon kuuluu Ruotsi, Tanska, ja Norja – on tiettyjen maailman parhaiden ruokalajien synnyinpaikka. Enkä puhu vain Ikean lihapullista, Thomson kirjoittaa.
Prinsessakakku
Vihreällä hunnulla perinteisesti koristeltu makea prinsessakakku on Thomsonin mukaan jotain sellaista, jota jokainen kakku tavoittelee.
Kardemumma
Sivustolla hehkutetaan sitä, että leivonnassa käytetään Skandinaviassa paljon kardemummaa, oli kyse sitten sämpylöistä tai pullista.
Voileipäkakku
Thomson kuvaa voileipäkakku kahden täydellisen ruoan, voileipien ja kakun yhteenliittymänä. Hän kuvaa voileipäkakkua nerokkaaksi keksinnöksi.
Lukuisia taitavia kokkeja
Artikkelissa intoudutaan kehumaan myös skandinaavikokkeja. Tanskalaisravintola Noman René Redzepi sekä ruotsalaisravintola Favikenin Magnus Nilsson saavat erityismaininnan taitojensa vuoksi.
Glögi
Glögiä Thomson kehuu jopa kaakaon päihittävänä herkkujuomana, joka maistuu etenkin talvisilla, kylmillä keleillä.
Vohveli lakkahillolla
Amerikassa vohvelit ovat useimmin suorakaiteen muotoisia, toisin kuin Skandinaviassa. Sivustolla kehutaan skandinaavisia, sydämenmuotoisia vohveleita, joita syödään parhaimmillaan kadehditun lakkahillon kanssa.


