Jenkkimedia hehkuttaa pohjoismaista ruokaa maailman parhaaksi: Ylistystä voileipäkakuille ja karkkipäivälle

voileipäkakku
Voileipäkakku kerää kehuja jenkkisivustolla.

Amerikkalaissivusto Huffington Post hehkuttaa skandinaavisia herkkuja, jotka ovat myös suomalaisille harvinaisen tuttuja.

Prinsessakakku, voileipäkakku ja vohvelit – oletko tiennyt, että amerikkalaisille nämä herkut ovat erikoisuuksia, vaikka suomalaisille ne ovatkin tuttua kauraa? Amerikkalaissivusto listasi skandinaavisia herkkuja, jotka lukeutuvat lehden ruokatoimittajan Julie R. Thomsonin mukaan maailman parhaiden ruokien joukkkoon.

– Skandinavia – johon kuuluu Ruotsi, Tanska, ja Norja – on tiettyjen maailman parhaiden ruokalajien synnyinpaikka. Enkä puhu vain Ikean lihapullista, Thomson kirjoittaa.

Prinsessakakku

Vihreällä hunnulla perinteisesti koristeltu makea prinsessakakku on Thomsonin mukaan jotain sellaista, jota jokainen kakku tavoittelee.

Kardemumma

Sivustolla hehkutetaan sitä, että leivonnassa käytetään Skandinaviassa paljon kardemummaa, oli kyse sitten sämpylöistä tai pullista.

Voileipäkakku

Thomson kuvaa voileipäkakku kahden täydellisen ruoan, voileipien ja kakun yhteenliittymänä. Hän kuvaa voileipäkakkua nerokkaaksi keksinnöksi.

Lukuisia taitavia kokkeja

Artikkelissa intoudutaan kehumaan myös skandinaavikokkeja. Tanskalaisravintola Noman René Redzepi sekä ruotsalaisravintola Favikenin Magnus Nilsson saavat erityismaininnan taitojensa vuoksi.

Glögi

Glögiä Thomson kehuu jopa kaakaon päihittävänä herkkujuomana, joka maistuu etenkin talvisilla, kylmillä keleillä.

Vohveli lakkahillolla

Amerikassa vohvelit ovat useimmin suorakaiteen muotoisia, toisin kuin Skandinaviassa. Sivustolla kehutaan skandinaavisia, sydämenmuotoisia vohveleita, joita syödään parhaimmillaan kadehditun lakkahillon kanssa.

Karkkipäivä

Artikkelissa hehkutetaan myös karkkipäivää, lauantaita. Tämä skandinaavinen erikoisuus herättää amerikkalaisissa ihmetystä.

Lakritsi

Thomson suosittelee, että jokaisen tulisi maistaa etenkin suolaista lakritsia, pohjoismaista erikoisuutta.

Voileivät

Pohjoismaissa voileivätkin voivat olla näyttävä ruokalaji, eikä tämä ole jäänyt amerikkalaissivustolta huomaamatta. Tanskalainen smörrebröd saa sivustolta erityismaininnan.

Ruis

Sivusto kehuu myös ruisleipää, joka on useimmille amerikkalaisille vieras tuote.

Kala

Niin ikään skandinaaviseen tapaan graavattu lohi kerää ylistystä Thomsonilta erityislaatuisuutensa vuoksi.

Akvaviitti

Myöskään pohjoismainen, maustettu viina, akvaviitti ei ole jäänyt artikkelissa huomiotta. Artikkelissa mainitaan, että snapsi akvaviittia on varmasti mieleenpainuva kokemus.

Raparperikarkit

Raparperinmakuiset lakut saavat artikkelissa huomiota erikoislaatuisuutensa vuoksi. Muualla maailmassa värikkäät lakut eivät ole yhtä tuttua herkkua kuin Skandinaviassa.

Lähde: Huffington Post 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja