Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Todellista vientipotentiaalia" – tuleeko suomalaisesta maitoinnovaatiosta hitti maailmalla?

Suomalaisesta maitotuotteesta povataan hittiä maailmalla.
Suomalaisesta maitotuotteesta povataan hittiä maailmalla.Shutterstock
Julkaistu 30.11.2015 14:33

MTV LIFESTYLE

Suomalaisiin ruokakauppoihin tulee tällä viikolla myyntiin maitotuote, josta povataan menestystuotetta myös maailmalla.

Valio tuo tällä viikolla markkinoille patentoidulla menetelmällä valmistetun maitojuoman, joka ei pala pohjaan samaan tapaan kuin maito yleensä. Samanlaista ominaisuutta ei ole missään muussa maidossa tai maitojuomassa maailmassa.

Pohjaanpalamaton Kuohu-maito valmistetaan Valion patentoimalla menetelmällä. Patentoidun menetelmän myötä maidosta poistetaan heraproteiinia. Tästä syystä uudessa maitojuomassa on hieman tavallista maitoa vähemmän proteiinia.

– Tutkiessamme uutta heraproteiinien suodatusteknologiaa ajattelimme, että heran poistaminen maidosta saattaisi auttaa maidon palamisongelmaan - heraproteiinin lämpöherkkyys oli tunnettu tosiasia. Oletus osoittautui oikeaksi, Valion tuotekehityspäällikkö Tiina Hämäläinen kertoo.

Tavoitteena menestys maailmalla 

Valiolla on jo tehty töitä sen eteen, että pohjaanpalamaton Kiehu-maito – tai sen valmistusmenetelmä – saataisiin käyttöön myös muualla maailmassa. Valion mukaan Kölnissä järjestetyssä maailman suurimmassa ruokamessutapahtumassa heidän tuotteistaan oltiin kiinnostuneita.

– Uskomme, että ainutlaatuisella keksinnöllämme on todellista vientipotentiaalia. Kartoitamme parhaillaan Aasian ja Keski-Euroopan maiden kiinnostusta lisäarvomaidoillemme, johtaja Tuomas Salusjärvi Valiolta kertoo.

Lisää aiheesta:

Sieniproteiinitehdas nousee Kirkkonummelle – yksi ylivoimainen etu kasviproteiineihin verrattunaMyllyn Paras vie Kiinaan poikkeuksellisen uutuustuotteen – povaa miljoonamyyntiä: "Tätä ei niin vain voi kopioida"Koronakevät tuplasi myynnin – yllättävä tuote nousi hitiksi suomalaisissa ruokakaupoissa, ja sille on selkeä syyLempääläisfirma loi miljoonia myyvän jättihitin – nyt tulee uusi mullistava energiajuoma: "Kulutus on Suomessa jotain tähtitieteellistä"Lehmänmaidon kulutus laskussa – kauratuotteiden myyntikäyrä menee vauhdilla ylöspäinValiolta erikoinen uutuus: "Maailmanlaajuisesti ennennäkemätön innovaatio"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 08:22
    Kahvi

    Kahvissa piilee yllättävä terveyspommi: "Moni ei hyödynnä"

  • Eilen17:44
    Ruoka

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat