Todellinen tilastoyllätys: Pizza luultua riskialttiimpi ruokalaji – tämä herkku vie vuosittain tuhansia ihmisiä sairaalaan

Tuhannet ihmiset joutuvat vuosittain sairaalahoitoon niinkin erikoisen asian, kuin pizzan vuoksi, kertovat yhdysvaltalaistilastot. 

VIDEO: Kaksi pizzaa pellille yhtä aikaa? Videon vinkillä se onnistuu!

Pizza on juustoista, herkullista – ja vaarallista.

Yhdysvaltalaisen kuluttajaviranomaisen Consumer Product Safety Commissionin mukaan arviolta 2300 amerikkalaista joutui viime vuoden aikana sairaalahoitoon pizzan aiheuttamien vammojen vuoksi.

Parhaat asiat elämässä ovat riskialttiita

Toisin kuin voisi luulla, pizzan syöminen ei itsessään aiheuta ongelmia, vaan suurin osa hoitoa vaativista vammoista syntyi pizzan paistamisen ja leikkaamisen aikana.

Ihmisten on raportoitu myös kaatuneen vakavasti pizzerioissa tai pizzalaatikkoa kotiin kantaessaan. 

Vaikka määrä kuulostaa hurjalta, viranomaiset haluavat muistuttaa ihmisiä siitä, että luku on melko pieni verrattuna siihen, kuinka paljon pizzaa ihmiset oikein syövät.  

Viranomaisen julkaisemat tilastot ovat hyvä muistutus siitä, että parhaat asiat elämässä voivat olla melko riskialttiita. Pizzan lisäksi esimerkiksi avokadon pilkkominen ja etenkin kiven poistaminen ovat asioita, jotka aiheuttavat tilastojen yllättävän paljon onnettomuuksia. 

Lähde: Dailymail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja