Mainos

Tislausta, liotusta ja yrttejä – näistä valmistustavoista tunnistat laadukkaan ginin

Gini on tämän hetken suosikkijuoma, jonka valmistukseen jokaisella valmistajalla on omat salaiset reseptinsä.

Gini on väkevä alkoholijuoma, joka saa makunsa pääasiassa katajanmarjoista. Lisäksi mausteina käytetään monia erilaisia mausteita, muun muassa angelikaa, korianteria, sitrushedelmien kuorta, kardemummaa, inkivääriä, kanelia, lakritsia, kuminaa ja jopa kurkkua.

Sanotaan, että mitä enemmän ginissä on käytetty kasveja, sitä parempaa se on. Huippumerkeissä on saatettu käyttää kymmeniä kasveja.

Edullinen gini valmistetaan liuottamalla

Tislattu gini valmistetaan liottamalla katajanmarjoja ja muita kasveja neutraalissa alkoholissa, jonka jälkeen se pannutislataan ja laimennetaan vedellä ennen pullottamista. Tislaamot joko tislaavat itse perusalkoholin tai ostavat sen valmiina. 

Edullisempi gini valmistetaan pelkästään liottamalla katajanmarjoja ja muita kasveja neutraalissa alkoholissa ennen pullotusta.

Giniä, johon ei ole lainkaan lisätty sokeria, sanotaan kuivaksi. Tämä on juuri se gini, jota käytetään eniten juomasekoituksiin, ja tätä tarkoitetaan myös kun puhutaan yleisesti ginistä.

Paljon mainetta saaneen suomalaisen Napue Ginin valmistus aloitetaan maseroimalla kymmenen yrttiä kuudentoista tunnin ajan. Tislauksen aikana kaksi yrttiä höyryuutetaan. Alkoholihöyryt kulkevat yrttikorin lävitse poimien mukaansa hienovaraisia aromeja. Erikseen tuoreena tislatut yrit, karpalo, tyrni, koivunlehdet ja mesiangervo viimeistelevät makuprofiilin. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja