Timo Jutila saa oman nimikko-oluen – saisiko olla yksi Mestari Juti?

shutterstock_107950196
Shutterstock

Pieni suomalaispanimo ryhtyy myymään jääkiekkolegendan nimeä kantavaa olutta.

Pyynikin käsityöläispanimon olutmestari Tuomas Pere vahvisti Makuja.fi:lle, että kiekkolegenda Timo Jutila saa pian oman nimikko-oluensa, joka kantaa nimeä Mestari Timo. Entinen maajoukkuekapteeni on itse ollut aktiivisesti mukana valitsemassa sopivinta olutta nimeään kantavaan tuotteeseen.

– Projektissa on kysymys meidän panimomme tavasta tehdä yhteistyötä paikallisten legendojen ja suuruuksien kanssa, Pere kertaa kiekkolegendan nimikko-oluen synnyn taustoja.

– Tällä tuodaan vähän sellaista nostalgiaa esiin – sellaista alkuperäistä MM-kisojen fiilistä sieltä vuodelta 1995! Pere kertoo.

Mestari Timo

Voitokkaasti humaloitu Original Pale Ale, Mestari Timo, on maultaan maanläheisen maltainen, pähkinäinen, aavistuksen toffeinen, humaloinniltaan mausteinen, kuivan rapsakka ja hieman havuinen.

Idea Timo Jutilan nimikko-oluen valmistamisesta oli alunperin Simo Frangénin ajatus. Frangén on toiminut pienen käsityöläispanimon suojelijana ja on siksi itse aiemmin esiintynyt panimon valmistamien oluiden mannekiinina.

– Halusimme tehdä myös jollekin muulle nimikko-oluen. Timo on Simon hyvä kaveri ja sitä kautta Simo sai Timon poikkeamaan meillä panimolla. Se oli melkein sitä myöten selvä, kun Timo tuli vierailulle kotikonnuilleen, lähelle lapsuusmaisemiaan, Pere kertoo.

– Se oli ekasta palaverista asti aika selkeää, että valmistamme Maisteri Simo ja Mestari Timo -oluet, Pere jatkaa.

Olutmestari kertoo, että Jutin nimeä kantava olut ei ole suinkaan summanmutikassa valittu. Jutila on itse ollut maistelemassa panimon tuotteita ja sopivin olut miehen nimeä kantamaan on valittu kiekkolegendan omien mieltymysten mukaan.

– Se on tosi tärkeää, että olemme tässä katu-uskottavia, Pere kertoo.

 Mestari Timo -nimeä kantava olut on tarkoitus saada myyntiin kesäkuun lopulla. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Helsingin Uutiset.

MM-kisojen puolivärierä Suomi–Tanska -ottelu torstaina 19.5. klo 16.15 MTV3- ja MTV Sport 1 -kanavalla sekä MTV Katsomossa. MTV Sport 1:llä ja Katsomossa lähetys alkaa klo 15.30, MTV3:lla klo 16.00.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja