Tiesitkö? Tuttua kesäherkkua voi syödä myös raakana

herkkusieni
Colourbox

Tuoretta herkkusientä voi syödä sekä raakana että kypsennettynä.

Moni käyttää herkkusientä paljon etenkin kesäisin, kun niitä on saatavilla edulliseen hintaan. Kannattaakin pitää mielessä, että kesän kausiherkusta on mahdollista loihtia herkkuja myös raakana.

TIESITKÖ? Suomalaiset valitsevat kaupasta herkkusienet usein hieman liian raakoina, sillä herkkusienen maku on parhaimmillaan silloin, kun heltat ovat hieman auenneet ja väri tummennut.

Raa'at herkkusienet voi siivuttaa

Jos herkkusieniä ei ole tottunut nauttimaan raakana, kannattaa ne siivuttaa ensin ruokiin. Ohuina siivuina sienen maut pääsevät oikeuksiinsa, eikä herkkusienen omintakeinen koostumus pääse häiritsemään.

Herkkusieni on maailman eniten viljelty sienilaji. Herkkusienen maku on hyvin hento, mutta maku muuttuu voimakkaammaksi sienen vanhetessa.  Tästä syystä herkkusieni sopiikin aivan kaikenlaiseen ruoanlaittoon kastikkeista salaatteihin ja marinoitavaksi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.