Tiesitkö? Tuttua kesäherkkua voi syödä myös raakana

Tuoretta herkkusientä voi syödä sekä raakana että kypsennettynä.
Moni käyttää herkkusientä paljon etenkin kesäisin, kun niitä on saatavilla edulliseen hintaan. Kannattaakin pitää mielessä, että kesän kausiherkusta on mahdollista loihtia herkkuja myös raakana.
TIESITKÖ? Suomalaiset valitsevat kaupasta herkkusienet usein hieman liian raakoina, sillä herkkusienen maku on parhaimmillaan silloin, kun heltat ovat hieman auenneet ja väri tummennut.
Raa'at herkkusienet voi siivuttaa
Jos herkkusieniä ei ole tottunut nauttimaan raakana, kannattaa ne siivuttaa ensin ruokiin. Ohuina siivuina sienen maut pääsevät oikeuksiinsa, eikä herkkusienen omintakeinen koostumus pääse häiritsemään.
Herkkusieni on maailman eniten viljelty sienilaji. Herkkusienen maku on hyvin hento, mutta maku muuttuu voimakkaammaksi sienen vanhetessa. Tästä syystä herkkusieni sopiikin aivan kaikenlaiseen ruoanlaittoon kastikkeista salaatteihin ja marinoitavaksi.
Kokeile herkullisia reseptejä:
Hellapoliisin herkkusieni-pekoni uunimunakas
Provencelaiset herkkusienet
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Lumihiutalejoulutortut – taittele joulutorttu helposti lumihiutaleen muotoon