Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Tuttua kesäherkkua voi syödä myös raakana

Colourbox
Julkaistu 05.07.2015 08:04

MTV LIFESTYLE

Tuoretta herkkusientä voi syödä sekä raakana että kypsennettynä.

Moni käyttää herkkusientä paljon etenkin kesäisin, kun niitä on saatavilla edulliseen hintaan. Kannattaakin pitää mielessä, että kesän kausiherkusta on mahdollista loihtia herkkuja myös raakana.

TIESITKÖ? Suomalaiset valitsevat kaupasta herkkusienet usein hieman liian raakoina, sillä herkkusienen maku on parhaimmillaan silloin, kun heltat ovat hieman auenneet ja väri tummennut.

Raa'at herkkusienet voi siivuttaa

Jos herkkusieniä ei ole tottunut nauttimaan raakana, kannattaa ne siivuttaa ensin ruokiin. Ohuina siivuina sienen maut pääsevät oikeuksiinsa, eikä herkkusienen omintakeinen koostumus pääse häiritsemään.

Herkkusieni on maailman eniten viljelty sienilaji. Herkkusienen maku on hyvin hento, mutta maku muuttuu voimakkaammaksi sienen vanhetessa.  Tästä syystä herkkusieni sopiikin aivan kaikenlaiseen ruoanlaittoon kastikkeista salaatteihin ja marinoitavaksi.

Kokeile herkullisia reseptejä:
Hellapoliisin herkkusieni-pekoni uunimunakas
Provencelaiset herkkusienet

Lisää aiheesta:

Moni ei ole edes maistanut syksyn superherkkua – terveellistä ja edullista!Sienineuvoja suosittelee herkkutateille "taikakylpyä" – uskomattoman hyvä makuTattihitti! Anun helppoon sieniruokaan ei tarvitse edes kypsentää sieniäNyt on todella helppoa! Joulupöydän mahtava lisuke valmistuu muutamassa minuutissaVain vähän kaloreita, edullista ja terveellistä – aliarvostettu "pikaruoka" kannattaa nyt napata ostoskoriinVältä pahin virhe sieniruoissa! Huippukokin parhaat sienivinkit: "Siitä ei suomalainen ruoka hirveästi parane"
SienetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Sienet
  • 30.10.09:00
    Väkivaltarikokset

    Kärpässieniä syönyt puukotti veljeään – "Se trippi oli aika erikoinen"

  • 27.10.06:11
    Myrkylliset kasvit

    Kohtalokas ateria Rovaniemellä 1978 muutti kaiken – salakavalan pulkkosienen vaarallisuuden syy on mysteeri

  • 26.10.17:25
    Ruoka

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • 21.10.17:24
    Ruoka

    Suppilovahverokeitto, jonka ohjeen kaikki haluavat – tässä täydellisen sopan salainen raaka-aine

  • 2.10.07:00
    Australia

    Australian myrkkysienimurhaaja aikoo valittaa tuomiostaan