Tiesitkö tätä kaurapuurosta? Asia, jota moni ei tule ajatelleeksi sisällöstä – nyt on aika tehdä korjausliike

1:07 Proteiinipuuro – aloita aamusi tällä ravitsevalla herkulla

Moni ei tule ajatelleeksi, että pelkkä kaurapuuro sellaisenaan aamupalaksi nautittuna ei välttämättä riitä. Tee perinteisestä kaurapuurosta astetta proteiinipitoisempi tällä ohjeella.

Monen suomalaisen päivä lähtee käyntiin aamupuurolla. Pelkkä kaurapuuro sellaisenaan ei kuitenkaan välttämättä pidä nälkää lounasaikaan asti – siksi puurosta kannattaa tuunata hieman proteiinipitoisempi.  

Raision reseptikehityksen ja kuluttajapalvelun asiantuntija, puuroekspertti ja kokki Katja Vuorinen paljasti MTV:lle aiemmin, miten valmistetaan täydellistä kaurapuuroa ja miten saa yhdistettyä aamupuuron ja aamukahvin yhdeksi, vastustamattomaksi herkuksi. Nyt Katja vinkkaa, miten tehdään täydellinen helposti proteiinipitoinen aamupuuro.

Tiesitkö? Finelin mukaan veteen keitetty kaurapuuro sisältää noin 2 grammaa proteiinia 100 grammaa puuroa kohden. Puurosta kannattaa tehdä siis hieman proteiinipitoisempi erilaisilla lisukkeilla. 

Kaurapuuron joukkoon lisätään muun muassa erilaisia siemeniä ja pähkinöitä jo puuron keittovaiheessa. Herkkupuuron voi halutesssaan vielä viimeistellä raejuustolla ja marjoilla. Proteiinipuurossa on tavallista kaurapuuroa enemmän kuituja, hyviä rasvoja, vitamiineja sekä tietysti proteiinia. 

Testaa vaikka heti! Katso videolta, miten proteiinipuuro valmistuu.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja