Tiesitkö tätä jaffakekseistä? Valmistaja hämmensi kuluttajia yllättävällä faktalla: "Ei mitään järkeä"

Jaffakeksien makutesti jakoi raadin mielipiteet: "Älä valehtele!" 6:51 Jaffakeksien makutesti jakoi raadin mielipiteet: "Älä valehtele!"
KATSO MYÖS VIDEO: Jaffakeksien makutesti jakoi raadin mielipiteet Halpa vs. kallis -sarjassa.

Appelsiinimarmeladilla täytetyt suklaakeksit eli jaffakeksit ovat suosittuja eri maissa. Keksien brittivalmistaja kohautti muutama vuosi sitten kansaa yllättävällä tiedolla.

MTV:n tuoreessa Halpa vs. kallis -jaksossa maisteltiin ja vertailtiin erihintaisia jaffakeksejä. Eri kauppojen ja valmistajien appelsiinimarmeladilla täytetyt suklaakeksit erosivat toisistaan yllättävänkin paljon.

Jaksossa pohdittiin myös sitä, mikä on oikea tapa kyseisten keksien syömiseen. Jos brittivalmistajalta kysytään, voi vastaus olla hyvinkin hämmentävä. 

Suklaapuoli onkin keksin alapuoli

Brittilehti The Sun kertoi vuonna 2020 "kansaa shokeeraavan tiedon" jaffakekseistä. Lehden mukaan olemme nimittäin syöneet keksit aina väärinpäin.

The Sun kertoo erään kuluttajan kysyneen asiaa keksien valmistajalta, josta fakta vahvistettiin: 

– Hei David, jaffakeksimme kulkevat valmistusvaiheessa suklaasäiliön läpi, joten suklaapuoli on niiden alapuoli. Kiitos, terveisin Jaffa Cake, yritys vastasi kysymykseen.

"Ei mitään järkeä"

Tieto järkytti tuolloin The Sun -lehden mukaan brittejä sosiaalisessa mediassa.

– Ei mitään järkeä! Suklaahan sulaa, jos se on pohjalla, somessa muun muassa kommentoitiin.

– Herranjumala, maailmani kääntyi juuri ylösalaisin, eräs päivitteli.

Briteissä  niin sanottuja jaffa cake -leivonnaisia tai keksejä valmistaa useampi eri yritys ja ne tunnetaan yleisnimellä. Suomessa muun muassa Fazer valmistaa tunnettuja Jaffa-brändin jaffakeksejä. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.