Jaffakekseistä paljastui jälleen faneja shokeeraavaa tietoa – valmistaja löi faktat tiskiin, ihmiset hämillään: "Ei mitään järkeä!"

1:32 Huikea kokoelma! Suvi on kerännyt vanhoja karkkipakkauksia jo kymmenisen vuotta

Olemmeko aina syöneet jaffakeksimmekin väärin? Kyllä, jos keksien brittivalmistajaan on uskominen. 

Videolla suomalaisen Suvin huikea karkkipakkauskoelma. Muistatko vielä nämä menneiden vuosikymmenten tuotteet?

Suositut jaffakeksit nousivat lokakuussa uutisotsikoihin Briteissä, kun tunnettu skotlantilainen poliitikko otti kantaa niiden todelliseen olemukseen. Virallisesti jaffakeksit ovat nimittäin Englannissa ja Skotlanissa kakkuja oikeuden päätöksellä. Vuonna 1991 niiden valmistaja McVities puolusti asiaa oikeudessa välttääkseen keksituotteiden arvonlisäverotuksen. McVities voitti oikeustaistelun ja jaffakeksit määriteltiin kakuiksi. 

Suklaapuoli onkin jaffakeksien alapuoli

Nyt kekseistä, tai siis kakuista, on paljastunut toinenkin shokeeraava seikka, kuten brittilehdet uutisoivat: olemme nimittäin syöneet ne aina väärinpäin.

Eräs Facebook-käyttäjä väittää kysyneensä asiaa keksien valmistajalta, josta fakta vahvistettiin.

 –  Hei David, jaffakeksimme kulkevat valmistusvaiheessa suklaasäiliön läpi, joten suklaapuoli on niiden alapuoli. Kiitos, terveisin Jaffa Cake, yritys vastasi kysymykseen.

Davidin vastaus yritykselle oli puolestaan yksinkertaisesti ”WTF”, eli mitä hemmettiä. Myös muut somekäyttäjät järkyttyivät makeisfirman vastauksesta Davidin jaettua sen eri ryhmiin Facebookissa.

– Ei mitään järkeä! Suklaahan sulaa, jos se on pohjalla, somessa kommentoitiin.

– Herranjumala, maailmani kääntyi juuri ylösalaisin.

Briteissä jaffa cake -leivonnaisia valmistaa useampi eri yritys ja ne tunnetaan yleisnimellä. Suomessa Fazer valmistaa Jaffa-brändin jaffakeksejä. 

Lähde: The Sun

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja