Mainos

Tiesitkö tätä digestive-kekseistä? Väärin on ilmeisesti mennyt niidenkin syöminen

Suklaalla päällystetyt digestive-keksit kuuluisikin syödä toisinpäin kuin on yleisesti luultu, kertoo brittilehti Mirror.

Jos suklaalla päällystetyt digestive-keksit ovat sinulle tuttu juttu, olet mitä luultavimmin tottunut syömään niitä niin, että keksipuoli jää alapuolelle ja suklaakuorrutus keksin yläpuolelle. Brittilehti Mirrorin mukaan tapa on kuitenkin väärä, ja tämän vahvistaa keksien valmistajakin.

Sosiaalisessa mediassa on jo muutaman vuoden ajan tapeltu aiheesta tasaisin väliajoin. Twitter-käyttäjät kiistelevät siitä, kuuluisiko keksit syödä oikeasti niin, että suklaapuoli jää keksin alapuolelle. Tämä tuntuu monesta luonnottomalta. Twitterissä perustellaan, että keksit ovat pakkauksessakin niin päin, että suklaakuorrutus jää päälle, joten sen on oltava oikea syöntitapa. 

Kieli maistaa suklaan paremmin

Digestive-keksejä valmistava McVitie's kuitenkin paljastaa, että keksit tulisi toden totta syödä niin, että suklaapuoli jää alapuolelle. 

Jos kuva ei näy, katso se täältä.

Mutta miksi ihmeessä? Onko sillä oikeasti väliä miten päin keksinsä syö? Makunystyröiden kannalta on. Ruoka nimittäin maistuu erilaiselta riippuen siitä, miten päin sen suuhunsa laittaa. Loogista onkin, että maistat paremmin ruoan pohjalla olevat maut, sillä kielesi makusensorit koskettavat niitä. Siksi suklaapäällysteinen keksi kannattaa syödä "ylösalaisin". 


Lähde: Mirror

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja