Tiesitkö? Tästä syystä vihreä paprika on yleensä halvin

shutterstock_156793841
Shutterstock

Ruokakauppojen vihannesosastoilla keltaisiin, punaisiin ja oransseihin paprikoihin verrattuna vihreät paprikat ovat usein halvempia. Tiedätkö, mistä tämä johtuu?

Syy siihen, miksi vihreitä paprikoita myydään usein muihin paprikoihin verrattuna edulliseen hintaan on hyvin yksinkertainen. Tämä johtuu siitä, että vihreät paprikat ovat vielä raakoja.

VINKKI! Ihanteellisin säilytyslämpötila paprikoille on 10–14 astetta. Paprika kannattaa säilyttää muovin sisällä, jotta se ei kuivu.

Vihreät paprikat ovat raakoja

Koska vihreinä myytävät paprikat eivät ole kypsiä, niiden kasvattaminen tulee halvemmaksi kuin punaisten, oranssien tai keltaisten paprikoiden. Tavallista lyhyempi kypsyttämisaika heijastuu usein myös vihreän paprikan hintaan.

Vihreä paprika on usein maultaan värikkäitä sukulaisiaan kitkerämpi, ja myös tämä johtuu siitä, että vihreä paprika on vielä raaka. Vihreän paprikan maut eivät ole vielä kehittyneet loppuun saakka.

Lähteet: Popsugar.com, Kasvikset.fi

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja