Tiesitkö? Tästä syystä vihreä paprika on yleensä halvin
Ruokakauppojen vihannesosastoilla keltaisiin, punaisiin ja oransseihin paprikoihin verrattuna vihreät paprikat ovat usein halvempia. Tiedätkö, mistä tämä johtuu?
Syy siihen, miksi vihreitä paprikoita myydään usein muihin paprikoihin verrattuna edulliseen hintaan on hyvin yksinkertainen. Tämä johtuu siitä, että vihreät paprikat ovat vielä raakoja.
VINKKI! Ihanteellisin säilytyslämpötila paprikoille on 10–14 astetta. Paprika kannattaa säilyttää muovin sisällä, jotta se ei kuivu.
Vihreät paprikat ovat raakoja
Koska vihreinä myytävät paprikat eivät ole kypsiä, niiden kasvattaminen tulee halvemmaksi kuin punaisten, oranssien tai keltaisten paprikoiden. Tavallista lyhyempi kypsyttämisaika heijastuu usein myös vihreän paprikan hintaan.
Vihreä paprika on usein maultaan värikkäitä sukulaisiaan kitkerämpi, ja myös tämä johtuu siitä, että vihreä paprika on vielä raaka. Vihreän paprikan maut eivät ole vielä kehittyneet loppuun saakka.
Lähteet: Popsugar.com, Kasvikset.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti