Tiesitkö? Tämän vuoksi ravintoloissa tarjoillaan leipää ennen ruokaa

shutterstock_149514587
Shutterstock

Tiesitkö, miksi useissa ravintoloissa ympäri maailmaa tarjoillaan ennen ruokien tilaamista kaikille ruokaileville asiakkaille leipää?

Leipäkorin ilmestymistä ravintolapöytään pidetään helposti itsestäänselvyytenä, mutta tiesitkö, että leivän tarjoilemiseen on useampi syy? Ota selvää, miksi ympäri maailmaa noudatetaan tätä yhtenevää tapaa!

Osoitus vieraanvaraisuudesta

Leipäkori kannetaan ravintolassa pöytään usein ensinnäkin siksi, että asiakkaat tuntisivat olonsa tervetulleiksi. Vieraanvaraisuuden merkkinä leipä osoittaa, että kaikki asiakkaat ovat yhtä toivottuja ruokailemaan.

Jäänne historiasta

Leivän tarjoilemisella on myös historiallinen selitys, sillä aikoinaan tavernojen omistajat tarjoilivat päivän ateriaa odotteleville asiakkaille leipää. Syy tähän oli se, että asiakkaiden toivottiin syövänsä itsensä täyteen ennen itse pääruokaa, joka oli usein huomattavasti kalliimpaa kuin tarjottu leipä.

Taltuttaa pahimman nälän

Kolmas syy leivän tarjoamiseen on se, että leipä lievittää pahimman nälän, ja nälkäisimmätkin asiakkaat jaksavat muutaman leipäpalan jälkeen odottaa ruokiensa saapumista. Sen sijaan, että vasta tilauksensa tehneet nälkäiset asiakkaat jätettäisiin tuijottamaan jo ruokansa saaneiden asiakkaiden ruokailua, tarjoillaan heillekin perinteisesti jotain – yleensä juurikin muutama siivu leipää.

Synnyttää positiivisen mielikuvan

Leivän tarjoaminen vaikuttaa ravintolan asiakkaisiin positiivisesti myös tiedostamattomalla tavalla. Kun usein ilmainen leipäkori tuodaan pöytään pyytämättä, syntyy asiakkaille positiivinen mielikuva saamastaan lämpimästä eleestä. Tämä positiivinen tunne vaikuttaa niin, että asiakkaat haluavat usein välittää sen eteenpäin ravintolan henkilökunnalle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat