Tiesitkö? Tämän vuoksi ravintoloissa tarjoillaan leipää ennen ruokaa

Tiesitkö, miksi useissa ravintoloissa ympäri maailmaa tarjoillaan ennen ruokien tilaamista kaikille ruokaileville asiakkaille leipää?
Leipäkorin ilmestymistä ravintolapöytään pidetään helposti itsestäänselvyytenä, mutta tiesitkö, että leivän tarjoilemiseen on useampi syy? Ota selvää, miksi ympäri maailmaa noudatetaan tätä yhtenevää tapaa!
Osoitus vieraanvaraisuudesta
Leipäkori kannetaan ravintolassa pöytään usein ensinnäkin siksi, että asiakkaat tuntisivat olonsa tervetulleiksi. Vieraanvaraisuuden merkkinä leipä osoittaa, että kaikki asiakkaat ovat yhtä toivottuja ruokailemaan.
Jäänne historiasta
Leivän tarjoilemisella on myös historiallinen selitys, sillä aikoinaan tavernojen omistajat tarjoilivat päivän ateriaa odotteleville asiakkaille leipää. Syy tähän oli se, että asiakkaiden toivottiin syövänsä itsensä täyteen ennen itse pääruokaa, joka oli usein huomattavasti kalliimpaa kuin tarjottu leipä.
Taltuttaa pahimman nälän
Kolmas syy leivän tarjoamiseen on se, että leipä lievittää pahimman nälän, ja nälkäisimmätkin asiakkaat jaksavat muutaman leipäpalan jälkeen odottaa ruokiensa saapumista. Sen sijaan, että vasta tilauksensa tehneet nälkäiset asiakkaat jätettäisiin tuijottamaan jo ruokansa saaneiden asiakkaiden ruokailua, tarjoillaan heillekin perinteisesti jotain – yleensä juurikin muutama siivu leipää.
Synnyttää positiivisen mielikuvan
Leivän tarjoaminen vaikuttaa ravintolan asiakkaisiin positiivisesti myös tiedostamattomalla tavalla. Kun usein ilmainen leipäkori tuodaan pöytään pyytämättä, syntyy asiakkaille positiivinen mielikuva saamastaan lämpimästä eleestä. Tämä positiivinen tunne vaikuttaa niin, että asiakkaat haluavat usein välittää sen eteenpäin ravintolan henkilökunnalle.
Lähde: The Daily Meal
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Juustoinen siemennäkkäri ja mausteiset parmesaanipikkuleivät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Koko Suomi leipoo: Mummin mustikkasuu, Juulian resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Lumihiutalejoulutortut – taittele joulutorttu helposti lumihiutaleen muotoon