Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parasta keitettyä parsakaalia: Testaa Samulin kypsennyskikka

0:48Parsakaalin kypsennys: Samulin kikalla täydellinen lopputulos!Katso videolta nopea kikka parsakaalin keittämiseen.
Julkaistu 21.09.2025 09:45

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Näin keität elämäsi parasta parsakaalia!

Vinkkasimme aiemmin kätevän kikan parsakaalin pesemiseen. Parsakaalia voi hyödyntää ruoanlaitossa monella tavalla, ja se maistuu sellaisenaan raakana tai eri tavoin kypsennettynä.

Monilla saattaa olla ennakkoluuloja parsakaalia kohtaan, koska kokemukset raaka-aineesta perustuvat lähinnä lounasruokalan vettyneeseen ja ylikypsään parsakaaliin. Liian pitkään ja liian runsaassa vedessä keitetty parsakaali meneekin helposti pilalle.

Tietyllä tekniikalla keitetystä parsakaalista tulee kuitenkin erityisen hyvää. 

Miten parsakaalista saa sitten kypsennettyä täydellistä? Satokausikalenterin Samuli Karjula näyttää videolla ykköskikan parsakaalin kypsennykseen.

Lue myös: Tiesitkö? Näin parsakaali kannattaakin pestä

Lisää aiheesta:

Tiesitkö? Näin parsakaali kannattaakin pestäPitääkö parsa kuoria? Moni sortuu yleiseen virheeseenTiesitkö? Tällä kikalla kaupan basilika säilyy kotona pidempäänParas tapa parsan kypsentämiseen! Parsanviljelijä Virpin kikka parantaa makuaYleinen moka pilaa parsakaalin! Samulin kypsennyskikka takaa täydellisen lopputuloksenTiesitkö? Tämän vuoksi parsakaalia ei myydä purkissa
RuokaKasviksetRuokaniksitMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:05
    Suklaa

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"

  • 08:15
    Aamiainen

    Tätä aamupalaa ravitsemusterapeutti suosittelee

  • Eilen11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • Eilen09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • Eilen08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista