Tiesitkö tämän lasagnesta? Maailman paras resepti ja täydellinen määrä kerroksia

Italialainen perinneherkku lasagne maistuu myös suomalaisille. Tiesitkö sinä näitä faktoja suussa sulavasta pastaruoasta?

1. Lasagne tunnettiin jo muinaisessa Roomassa

Italialaisella herkkuruoalla lasangella on pitkät perinteet ja sen historia ulottuu jopa ajanlaskumme alkuun. Lasagne mainittiin ensimmäistä kertaa jo muinaisen Rooman keittotaiturin Marco Gavio Apicion reseptikirjasessa.

2. Tärkeimmät ainesosat

Béchamel-kastike on yksi lasagnen tärkeistä ainesosista, vaikka kaikki reseptit eivät tätä herkkua sisälläkään. Lasagnella tarkoitetaan kuitenkin yleensä pastalevyistä, béchamelista, täytteestä kuten bolognese-kastikkeesta ja parmesanjuustosta valmistettua uuniruokaa.

3. Napolissa herkutellaan carnival-lasagnella

Napolilaista carnival-lasagnea nautitaan perinteisesti laskiaisena ennen paastonaikaa. Lasagne voi sisältää muun muassa lihapullia, makkaraa, ricottajuustoa, mozzarellaa ja kananmunaa.

4. Lasagne voi olla myös vihreää

Vihreä lasagne on suosittu versio perinneherkusta ja sen valmistuksessa käytetään pinaattia. Lasagnessa voi esimerkiksi olla vuorotellen valkoisia/keltaisia ja vihreitä pastalevyjä.

5. Viisi kerrosta muodostaa täydellisen lasagnen

Montako kerrosta on täydellisessä lasagnessa? Määrä vaihtelee reseptin mukaan, mutta viiden kerroksen sanotaan olevan täydellinen määrä.

6. Mamma tietää parhaan reseptin

Italialaisten mielestä vain "mamma" osaa tehdä täydellistä lasagnea. Lasagne on italiassa tärkeä perinneherkku ja jokaisessa perheessä on oma, sukupolvelta toiselle siirtynyt täydellinen lasagneresepti.

7. Lasagnen lihakastike on ragù

Ragùlla tarkoitetaan lihakastiketta, joka yhdessä béchamelin ja parmesanjuuston kanssa on yksi tärkeimmista lasagnen ainesosista. Täydellinen ragù on kirkkaanpunaista ja lihana käytetään puoliksi naudan ja puoliksi porsaan lihaa.

8. Jogurtti sopii kevyeen lasagneen

Jos haluat tehdä kevyemmän version lasagnesta, voit käyttää béchamel-kastikkeessa jogurttia.

9. Lasagne on internetin suosituin resepti

Maailman suosituimmalta reseptisivustolta, Allrecipes.com:ilta löytyvä lasagneresepti "World's Best Lasagna" on kerännyt viidessä vuodessä yli 12 miljoonaa katselukertaa ja saanut 10 423 arvostelua. Se onkin luultavasti koko länsimaisen, englanninkielisen internetin suosituin yksittäinen resepti. Reseptiä on kehuttu maailman parhaaksi lasagneksi.

Maailman parhaan lasagnen reseptin löydät Makuja-sivuilta.

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja