Ihmisen elimistö ei ole sopeutunut nykyiseen korkeaan suolansaantiin, ja siksi suurimmalla osalla seurauksena on kohonnut verenpaine. Pestokastiketta kannattaa siis syödä kohtuudella.
Jotkut suositut pestokastikket voivat sisältää jopa enemmän suolaa kuin merivesi tai moninkertaisesti enemmän kuin suolapähkinät, selviää brittiläisen suolan vaikutuksia tutkivan Consensus on Salt and Health -ryhmän tutkimuksesta.
Tutkimuksessa vertailtujen pestojen suolamäärät olivat 2,5 gramman ja 1 gramman välillä 100 grammaa kohti. Italia Organic Vegetarian Pesto No.5 Basil ja Italia Pesto No.1 Classic Basil by Sacla sisälsivät kaikista korkeimmat suola-arvot.
CASHin mukaan vuoden 2009 jälkeen pestokastikkeiden suolamäärää onkin kasvatettu jopa 1,5 grammaan annosta kohti, joka on jo enemmän kuin McDonald’sin hampurilaisissa.
– Yhtäkään tuotteista, joita tutkimme, ei voisi kuvailla ”terveelliseksi”, joten harkitse peston syömistä pienemmissä annoksissa, harvemmin tai kokeile muita pastakastikkeita, joissa on vähemmän suolaa ja rasvaa, kertoo Cashin ravitsemusasiantuntija-assistentti Sarah Alderton.
LUE MYÖS: Kuluttaja: Vertailu paljasti totuuden kaupan pestokastikkeista – ei sitä, mitä pitäisi
