Vaikka kaappisi ammottaisivatkin tyhjyyttään, maukas pestokastike valmistuu käden käänteessä kruunaamaan pasta-annoksen.
Oletko aina luullut, että peston valmistus onnistuu ainoastaan käyttämällä tuoretta basilikaa, hyvää oliiviöljyä, kypsytettyä juustoa ja pinjansiemeniä? Totuus kuitenkin on, että vihreää pestokastiketta voi valmistaa lukuisista eri raaka-aineista.
Yrttejä ja kasviksia mielesi mukaan
Vaikka basilikasta valmistettu pesto onkin herkullista, aivan yhtä maistuvaa kastiketta valmistuu muistakin lehtivihreistä. Voit käyttää valmistukseen niin yrttejä kuin kasviksiakin.
Pehmeät yrtit sopivat valmistukseen sellaisenaan, mutta kovemmat kasvikset, kuten lehtikaali on hyvä esivalmistella ennen käyttöä. Kiehauta kovat kasvikset nopeasti suolavedessä, jotta niiden rakenne hieman pehmenisi ennen valmistusta. Muista kuitenkin kuivata kasvikset tarkkaan, jotta kastikkeen ei pääse ylimääräistä nestettä.




