Tiesitkö? Nämä ruoka-aineet vaikuttavat ulkonäköösi

Vaahterasiirappi tekee kohtuullisesti nautittuna iholle ihmeitä. EPA

Ruokavalio vaikuttaa hurjasti ulkonäköön muutenkin kuin pelkästään lihomisen tai laihtumisen muodossa. Kun ruokavalio on kohdallaan, iho ja olemus hehkuvat – olo on kokonaisvaltaisesti virkeä. Poimi vinkit siihen, millaisia ruokia hehkeän ulkomuodon nimessä kannattaa syödä.

Tulehduksilta suojaavien ja ikääntymisen merkkien kehitystä hidastavien ruoka-aineiden suosimisella voi vaikuttaa yllättävän paljon omaan ulkonäköön. Kirkkaan ihon ja kokonaisuudessaan hehkeän olemuksen nimessä kannattaa suosia myös sellaisia ruoka-aineita, joissa on paljon antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja.

1. Vaahterasiirappi

Aidolla vaahterasiirapilla on ominaisuuksia, jotka voivat auttaa taistelemaan ikääntymisen merkkejä vastaan. Luonnosta saatava vaahterasiirappi on pullollaan antioksidantteja, immuunipuolustusta vahvistavaa sinkkiä ja ainesosia, jotka suojaavat elimistöä tulehduksilta. Terveysvaikutuksista huolimatta kannattaa muistaa, että vaahterasiirappi on sokerista herkkua, eikä sitä tästä syystä kannata syödä yli ruokalusikallista päivässä.

2. Kookosöljy

Kookosöljy ulottaa terveysvaikutuksensa niin ikään myös ulkonäköön. International Journal of Dermatology -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kookosöljy vaikuttaa hurjan paljon ihon kosteuteen. Tutkimusta varten tutkimukseen osallistuneet käyttivät kookosöljyä päivittäin seitsemän viikon ajan ja sen tuloksena heidän ihonsa oli 32 prosenttia aiempaa kosteampi.

3. Kurkku

Kurkkuviipaleet silmillä saattavat näyttää tyhmiltä, mutta kurkun terveysvaikutuksissa ei ole mitään hölmöä. Salk-insituutin tutkijat huomasivat, että kurkun sisältämä fisetiini-niminen flavonoidi estää progressiivisia muisti- ja oppimisongelmia, jotka on yhdistetty muistinmenetykseen ja Alzheimerin tautiin. Kurkun kuoressa on lisäksi runsaasti piidioksidia, joka on tärkeä osatekijä lihasten palautumisen, verenkierron ja ihon hyvinvoinnin kannalta.

4. Kukat tai lehtivihannekset

Journal of Food Science -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan syötävissä kukissa on paljon fenoleita ja ikääntymistä ehkäiseviä antioksidantteja, kuten klorogeenia ja rutiinia. Tutkijoiden mukaan syötävät kukat, kuten ruusun lehdet, voidaan yhdistää tulehdusten estoon ja vähentyneeseen riskiin sairastua sydän- ja verisuonisairauksiin sekä tiettyihin syöpiin. Jos syötävät kukat eivät ole juttusi, kokeile lehtikaalia, pinaattia, voikukkia ja lehtimangoldia, jotka sisältävät kalsiumin ja kuidun lisäksi samankaltaisia fytokemikaaleja kuin kukat.

LUE MYÖS:

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja