Tiesitkö? Nämä ruoat valkaisevat hampaita luonnostaan

shutterstock_252994453 (1)
Shutterstock

Haaveiletko entistä valkoisemmista hampaista? Ratkaisu ongelmaasi voi löytyä yllättävistä ruoka-aineista.

Hampaidenvalkaisut ovat yleistyneet hyvin paljon, ja moni haaveilee entistä valkoisemmasta purukalustosta. Tähän ei kuitenkaan tarvita välttämättä avuksi apteekin tuotteita tai hammaslääkäriä, sillä tietyillä ruoka-aineilla on yllättäen luonnostaan hampaita valkaiseva vaikutus.

Selleri ja porkkana

Sekä selleri että porkkana sisältävät kumpikin erityisen paljon vettä – ja tämä on hampaiden terveyden ja värin kannalta hyvin tärkeää. Selleri ja porkkana auttavat valkaisemaan hampaita luonnollisesti, sillä niiden vesipitoisuus auttaa stimuloimaan syljen eritystä – ja tämä puhdistaa hampaita.

Parsakaali

Raa'an parsakaalin kiinteä koostumus tekee erityisen hyvää hampaiden pinnalle. Pureskelemalla raakaa parsakaalia hampaiden pinnalta puhdistuvat esimerkiksi ruokatahrat.

Mantelit ja pähkinät

Samaan tapaan kuin parsakaali, myös mantelit ja pähkinät auttavat puhdistamaan hampaiden pintaa – ja voivat vaikuttaa suotuisasti niiden väriin.

Appelsiini

Sen lisäksi, että appelsiini sisältää valtavasti C-vitamiinia, valkaisee niiden happoisuus hampaita. Appelsiinin happoisuus kannattaa kuitenkin ottaa huomioon siinä, että se voi vahingoittaa hammasta suojaavaa kiillettä.

Sipulit

Vaikka sipulit yhdistetään helposti pahanhajuiseen hengitykseen tai silmien ärsytykseen, voi niistä olla apua hampaiden luonnollisessa valkaisussa. Yksi syy siihen, että sipulit voivat auttaa valkaisemaan hampaita on se, että voimakkaanmakuisen sipulin syömisen jälkeen moni pesee hampaat erityisen tarkkaan. Myös sipulien haalea väri on hampaille armollinen, eikä se altista väjäytymille.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja