Haaveiletko entistä valkoisemmista hampaista? Ratkaisu ongelmaasi voi löytyä yllättävistä ruoka-aineista.
Hampaidenvalkaisut ovat yleistyneet hyvin paljon, ja moni haaveilee entistä valkoisemmasta purukalustosta. Tähän ei kuitenkaan tarvita välttämättä avuksi apteekin tuotteita tai hammaslääkäriä, sillä tietyillä ruoka-aineilla on yllättäen luonnostaan hampaita valkaiseva vaikutus.
Selleri ja porkkana
Sekä selleri että porkkana sisältävät kumpikin erityisen paljon vettä – ja tämä on hampaiden terveyden ja värin kannalta hyvin tärkeää. Selleri ja porkkana auttavat valkaisemaan hampaita luonnollisesti, sillä niiden vesipitoisuus auttaa stimuloimaan syljen eritystä – ja tämä puhdistaa hampaita.
Parsakaali
Raa'an parsakaalin kiinteä koostumus tekee erityisen hyvää hampaiden pinnalle. Pureskelemalla raakaa parsakaalia hampaiden pinnalta puhdistuvat esimerkiksi ruokatahrat.
Mantelit ja pähkinät
Samaan tapaan kuin parsakaali, myös mantelit ja pähkinät auttavat puhdistamaan hampaiden pintaa – ja voivat vaikuttaa suotuisasti niiden väriin.
Appelsiini
Sen lisäksi, että appelsiini sisältää valtavasti C-vitamiinia, valkaisee niiden happoisuus hampaita. Appelsiinin happoisuus kannattaa kuitenkin ottaa huomioon siinä, että se voi vahingoittaa hammasta suojaavaa kiillettä.
Sipulit
Vaikka sipulit yhdistetään helposti pahanhajuiseen hengitykseen tai silmien ärsytykseen, voi niistä olla apua hampaiden luonnollisessa valkaisussa. Yksi syy siihen, että sipulit voivat auttaa valkaisemaan hampaita on se, että voimakkaanmakuisen sipulin syömisen jälkeen moni pesee hampaat erityisen tarkkaan. Myös sipulien haalea väri on hampaille armollinen, eikä se altista väjäytymille.
Lähde: Blackdoctor