Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tiesitkö? Nämä juustot sisältävät eniten proteiinia

Shutterstock
Julkaistu 10.07.2016 14:03

MTV LIFESTYLE

Mitä kovempi juusto, sitä enemmän proteiinia. Näin sanoo juustokirjan kirjoittanut palkittu reseptinikkari ja juustoasiantuntija Max McCalman.

Juusto koostuu käytännössä kolmesta komponentista: proteiinista, rasvasta ja vedestä. Mitä vähemmän vettä, sen enemmän muita raaka-aineita juustossa on. Jos siis haluat miettiä asiaa talousnäkökulmasta, kannattaa valita kovia juustoja, joissa ei ole juurikaan vettä.

Lampaanmaito sisältää enemmän proteiinia kuin vuohen- ja lehmänmaidot. Myös pastörointi saattaa vaikuttaa hieman proteiinipitoisuuteen.

McCalman listasi neljä proteiinipitoisinta juustoa:

1. Manchego

Espanjalainen manchego-juusto sopii hyvin tapaslautaselle. Juusto on saanut nimensä espanjalaisen lampaan mukaan, jonka maidosta juusto tehdään.

2. Pecorino

Italialaiset kovat pecorino-juustot sopivat erinomaisesti pastaruokiin.

3. Gruyere

Ranskalainen gruyere-juusto sopii hyvin leivän päälle ja on oiva valinta esimerkiksi kesäisille piknikille.

4. Gouda

Monikäyttöinen gouda on yksi proteiinipitoisimmista juustoista. 

Lähde: Foxnews

Lisää aiheesta:

Gouda, kermajuusto, edam, emmental – mitä eroa on suosikkijuustoilla?Sorrutko yleiseen juustohöylävirheeseen?Mitä eroa on tuorejuustolla ja mascarponella?Tällaista juustoa suomalaiset nyt ostavat – hinta pakotti karsimaan suosikistaKuluttaja: Ikävä totuus kasvisjuustoista – "eivät välttämättä ole eläintenystävän ratkaisu"Tiesitkö? Näin brie-juusto ja camembert eroavat toisistaan
JuustoProteiiniMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 30.8.08:01
    Espanja

    Tällaista on maailman kallein homejuusto – kypsytetty kosteissa luolissa

  • 18.8.18:45
    Ruoka

    Joko testasit kahden ainesosan "pikajuuston"? Jennin älynväläyksestä hitti

  • 4.8.09:32
    Ruoka

    Miksi juuston pintaan ilmestyy valkoisia pilkkuja? Tästä on kyse

  • 9.7.09:48
    Raha

    Maailman kallein juusto myytiin 36 000 eurolla

  • 3.7.15:09
    Ruoka

    Oletko hoksannut tehdä näin fetalle? Hittilisuke lähes kaikelle