Tiesitkö? Nämä juustot sisältävät eniten proteiinia

juusto
Shutterstock

Mitä kovempi juusto, sitä enemmän proteiinia. Näin sanoo juustokirjan kirjoittanut palkittu reseptinikkari ja juustoasiantuntija Max McCalman.

Juusto koostuu käytännössä kolmesta komponentista: proteiinista, rasvasta ja vedestä. Mitä vähemmän vettä, sen enemmän muita raaka-aineita juustossa on. Jos siis haluat miettiä asiaa talousnäkökulmasta, kannattaa valita kovia juustoja, joissa ei ole juurikaan vettä.

Lampaanmaito sisältää enemmän proteiinia kuin vuohen- ja lehmänmaidot. Myös pastörointi saattaa vaikuttaa hieman proteiinipitoisuuteen.

McCalman listasi neljä proteiinipitoisinta juustoa:

1. Manchego

Espanjalainen manchego-juusto sopii hyvin tapaslautaselle. Juusto on saanut nimensä espanjalaisen lampaan mukaan, jonka maidosta juusto tehdään.

2. Pecorino

Italialaiset kovat pecorino-juustot sopivat erinomaisesti pastaruokiin.

3. Gruyere

Ranskalainen gruyere-juusto sopii hyvin leivän päälle ja on oiva valinta esimerkiksi kesäisille piknikille.

4. Gouda

Monikäyttöinen gouda on yksi proteiinipitoisimmista juustoista. 

Lähde: Foxnews

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.