Näitä asioita pikaruokaloiden työntekijät eivät kerro sinulle

hampurilainen, kokis
Shutterstock

Näitä salaisuuksia pikaruokaloiden työntekijät eivät levitä eteenpäin. Olisitko arvannut?

On monia asioita, joita pikaruokalatyöntekijä ei paljasta – koskivatpa ne hampurilaisten ainesosia, niiden valmistusmetodeja tai yleisiä ajatuksia työstä. Buzzfeed paljasti työntekijöiden kantamat salaisuudet.

1. Hampurilaissämpylän kypsyminen pakastetusta syötäväksi kestää alle 30 sekuntia.

2. Kauaa ei mene hampurilaispihvien paistossakaan, sillä ne kypsennetään kummaltakin puolelta vain kerran. 

Niitä ei siis käännellä loputtomiin.

3. On todella vaikea tuntea olonsa itsevarmaksi, jos päässä on hiusverkko tai epätrendikäs hattu.

Eivätkä pikaruokaloiden työasut kokonaisuudessaankaan ole mikään itsetunnon kohottaja.

4. Koko työvuoro menee yleensä ranskalaisten puputtamiseen, kun luullaan, ettei kukaan huomaa.

Joskus suuhun eksyy jokunen nugettikin. Silti tauon tullessa perustyöntekijä syö kuitenkin koko aterian.

5. McDonald'sin Big Mac -kastikkeen sanotaan sisältävän kaikkia samoja makuja kuin itse Big Mac -hampurilainenkin, lukuun ottamatta pihviä.

Kerrotaan myös, että jokaisessa puraisussa on ripaus suolakurkkua! Huonoja uutisia siis niille, jotka kalastelevat kurkkusiivunsa hampurilaisen välistä ennen ensipuraisua.

Joku asiakas myös tilaa aina Big Macin ketsupin kanssa, jolloin työntekijän mielessä toistuvat lauseet, jotka tekisi mieli sanoa ääneen: "Se ei silloin ole Big Mac. Big Mac -hampurilaisessa ei ole ketsuppia!"

6. Pikaruokalan työntekijän yleinen pelko on, että työvuoro osuu sellaiseen aikaan, kun viereinen pubi menee kiinni...

... sillä silloin syömään ilmestyvät kaikki pahimmat asiakkaat.

7. Tällainen keskustelu on liiankin yleinen:

Asiakas: Saisinko hampurilaisaterian?

Työntekijä: Millä juomalla?

Asiakas: Ei juomaa.

Työntekijä: Okei, eli et halua ateriaa.

8. Tietynlaisten asiakkaiden annetaan tarkoituksella odottaa. Ethän sinä kuulu heihin, jotka huutavat kovaan ääneen autokaistalla ja vaativat huomioimaan itsensä, jos ei työntekijä ole ilmoittanut puolessa sekunnissa olevansa valmis vastaanottamaan tilaustasi? Jos kuulut, älä ihmettele, jos saat odottaa vielä hiukan pidempään.

9. Pikaruokalan työntekijän on vaikea pysyä kärsivällisenä, kun ihmiset jonottavat aikansa ja alkavat vasta kassalla miettimään, mitä oikeastaan voisivat tilata.

Lähde: Buzzfeed

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.