Tiesitkö? Näitä ruokia ei saisi koskaan pakastaa
Prevention-sivusto listasi yhteen ruoka-aineita, joita ei suositella pakastettaviksi.
Pakastamalla ruoka-aineita niiden käyttöikää voi usein pidentää mukavasti. Kaikki raaka-aineet eivät kuitenkaan sovellu pakastettaviksi.
Vesipitoiset vihannekset
Erityisen korkea vesipitoisuus vihanneksissa vaikuttaa usein pakastamisen aikana todella ikävästi niiden rakenteeseen. Tästä syystä selleriä, salaattia, kurkkuja, retiisejä tai vesikrassia ei kannata pakastaa. Jäätyminen rikkoo erityisen vesipitoisten raaka-aineiden rakennetta solutasolla. Säilöttyinä vesipitoisiakin vihanneksia voi kuitenkin pakastaa, sillä säilömisprosessi on jo rikkonut niiden rakenteen.
Kokonaiset kananmunat
Kananmunia ei koskaan saisi bakteeririskin vuoksi pakastaa kokonaisina. Sen sijaan esimerkiksi jääpalamuotteihin rikottuina kananmunia voi hyvin myös pakastaa.
Avattu kahvipaketti
Avaamattomat kahvipaketit säilyvät pakastimessa moitteettomassa kunnossa, mutta avattua kahvipakettia ei kannata missään nimessä pakastaa. Syy tähän on se, että jäätymisen aikana kahvinpuruihin imeytyy avatussa paketissa kondensoitunutta vettä, jonka mukana pakastimesta voi tarttua kahviin ikäviä makuja ja hajuja.
Tietyt maitotuotteet
Paksummat maitotuotteet kuten ranskankerma, raejuusto tai kermavaahto eivät sovi pakastettavaksi. Tämä johtuu siitä, että paksut maitotuotteet erottuvat ikävästi pakastuksen ja sulamisen seurauksena.
Perunat
Perunoita ei koskaan kannata pakastaa. Tämä suositus pätee sekä keitettyjen että raakojen perunoiden kohdalla. Jos raa'at perunat pakastaa, niiden rakenne heikkenee ja väri saattaa muuttua ikävästi. Keitetyt perunat muuttuvat pakastimessa vuorostaan vetisiksi.
Majoneesit
Majoneesit ja salaattikastikkeet erottuvat pakastamisen seurauksena. Tästä syystä niitä ei koskaan kannattaisi laittaa pakkaseen, vaikka viimeinen käyttöpäivä alkaisikin lähestyä.
Lähde: Prevention
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan