Näin uudet jäätelömaut oikeasti keksitään – jäätelötehtaan Sauli paljastaa kaikkien aikojen suosikkinsa: "Jossain vaiheessa haluan sen vielä takaisin"

Tiesitkö? Näin uusia jäätelömakuja kehitellään 4:07 Tiesitkö? Näin uusia jäätelömakuja kehitellään

Kolmen kaverin jäätelön Sauli Saarnisto kertoi MTV:lle uusien jäätelömakujen kehittelystä. Miten idea päätyy tuotteeksi asti?

Suomalaiset rakastavat jäätelöä ja syövät sitä vuosittain Euroopan ennätystahtiin. Monet vanhat jäätelösuosikit pitävät pintansa vuodesta toiseen, mutta silti jatkuvasti lanseerataan myös uusia jäätelömakuja. Suositun itähelsinkiläisen Kolmen kaverin jäätelötehtaan Sauli Saarnisto kertoi MTV:lle jäätelömakujen kehittelystä. Saulin mukaan uusiin jäätelömakuihin vaikuttavat muun muassa trendit maailmalla.

– On ollut vegaanisuutta, vähähiilihydraattisuutta ja proteiinijäätelöä. Toinen mitä seurataan on se, että mihin kauteen jäätelö kuuluu. Kesällä syödään pirteitä jäätelöitä, talvella vähän tuhdimpia. Kun on kylmä, niin halutaan vähän tuhdimpaa makua, Sauli kertoo. 

Jäätelömakujen kehittely on Saulin mukaan kokopäiväistä ja jatkuvaa työtä. Ideoita tupsahtaa päähän joskus jopa keskellä yötä. 

– Silloin on tosi vaikea nukkua! Pitäisi heti päästä kirjoittamaan idea ylös, lähteä tekemään testejä ja maistamaan vielä, kun se pysyy tuoreena mielessä. Ideoita poksahtelee ihan missä vaan. 

Sauli on oman uransa aikana kehitellyt jo runsaasti uusia, suosituksi nousseita jäätelömakuja. Vielä hän ei kuitenkaan ole omien sanojensa mukaan löytänyt sellaista makua, joka pistäisi itkemään ilosta. 

– Niin hyvää makua en oo vielä päässyt kehittämään. Toivottavasti se päivä vielä tulee. Punaherukka-kermajäätelö on oma kaikkien aikojen lempparini. Se oli meillä ihan alkuvaiheessa valikoimissa. Jossain vaiheessa haluan sen vielä takaisin, vähän tuunattuna ja entistä parempana, Sauli haaveilee.

Miten erilaisia makuyhdistelmiä kehitellään jäätelöihin ja kuka testijäätelöitä pääsee maistamaan? Katso videolta Kolmen kaverin jäätelön Sauli Saarniston haastattelu. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!