Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Näin uudet jäätelömaut oikeasti keksitään – jäätelötehtaan Sauli paljastaa kaikkien aikojen suosikkinsa: "Jossain vaiheessa haluan sen vielä takaisin"

4:07Tiesitkö? Näin uusia jäätelömakuja kehitellään
Julkaistu 15.08.2020 09:04

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Fanni Parma

fanni.parma@mtv.fi

Kolmen kaverin jäätelön Sauli Saarnisto kertoi MTV:lle uusien jäätelömakujen kehittelystä. Miten idea päätyy tuotteeksi asti?

Suomalaiset rakastavat jäätelöä ja syövät sitä vuosittain Euroopan ennätystahtiin. Monet vanhat jäätelösuosikit pitävät pintansa vuodesta toiseen, mutta silti jatkuvasti lanseerataan myös uusia jäätelömakuja. Suositun itähelsinkiläisen Kolmen kaverin jäätelötehtaan Sauli Saarnisto kertoi MTV:lle jäätelömakujen kehittelystä. Saulin mukaan uusiin jäätelömakuihin vaikuttavat muun muassa trendit maailmalla.

– On ollut vegaanisuutta, vähähiilihydraattisuutta ja proteiinijäätelöä. Toinen mitä seurataan on se, että mihin kauteen jäätelö kuuluu. Kesällä syödään pirteitä jäätelöitä, talvella vähän tuhdimpia. Kun on kylmä, niin halutaan vähän tuhdimpaa makua, Sauli kertoo. 

Jäätelömakujen kehittely on Saulin mukaan kokopäiväistä ja jatkuvaa työtä. Ideoita tupsahtaa päähän joskus jopa keskellä yötä. 

– Silloin on tosi vaikea nukkua! Pitäisi heti päästä kirjoittamaan idea ylös, lähteä tekemään testejä ja maistamaan vielä, kun se pysyy tuoreena mielessä. Ideoita poksahtelee ihan missä vaan. 

Sauli on oman uransa aikana kehitellyt jo runsaasti uusia, suosituksi nousseita jäätelömakuja. Vielä hän ei kuitenkaan ole omien sanojensa mukaan löytänyt sellaista makua, joka pistäisi itkemään ilosta. 

– Niin hyvää makua en oo vielä päässyt kehittämään. Toivottavasti se päivä vielä tulee. Punaherukka-kermajäätelö on oma kaikkien aikojen lempparini. Se oli meillä ihan alkuvaiheessa valikoimissa. Jossain vaiheessa haluan sen vielä takaisin, vähän tuunattuna ja entistä parempana, Sauli haaveilee.

Miten erilaisia makuyhdistelmiä kehitellään jäätelöihin ja kuka testijäätelöitä pääsee maistamaan? Katso videolta Kolmen kaverin jäätelön Sauli Saarniston haastattelu. 

Lisää aiheesta:

Suomalaisella jäätelötehtaalla testattiin todella hämmentävää uutuusmakua: "Ei toimi"Yksi jäätelömaku ei millään lyö läpi Suomessa – jäätelövalmistaja: "Yllätys minulle itsellenikin"Suomalaiset luottavat perinteisiin jäätelömakuihin, jäätelömyyjä arvelee syyksi hintaa: "Halutaan rahalle vastine"Aurajuustogelatosta tunnettu jäätelömestari paljastaa: Tämän villin makuyhdistelmän haluaisin markkinoille – "siitä nauttisi moni muukin"Japanilaisen lifestyle-yrityksen johtaja hehkuttaa suomalaista jäätelöä: "Niissä on parempi maku ja koostumus" Kulutus kaksinkertainen italialaisiin verrattuna! Jäätelötehtailija paljastaa syyn suomalaisten ympärivuotiseen jäätelöhimoon
RuokaJäätelöMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:44
    Huomenta Suomi

    Erikoinen suolakurkku hämmensi suorassa lähetyksessä – mikä on suolakurkun ja maustekurkun ero?

  • Eilen09:42
    Sikke Sumari

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 1.11.17:43
    Ravintolat

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.17:47
    Jäätelö

    Aamujuontajalta täystyrmäys oudolle uutuusjäätelölle

  • 30.10.17:02
    Kasvikset

    Halpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!