Tiesitkö? Näin roseeviini saa kauniin värinsä

rosee
Roseeviini sopii kevääseen ja kesään. Shutterstock

Roseeviinin väri ei suinkaan synny hennon vaaleanpunaisista rypäleistä.

Roseeviini sopii hyvin niin kevään ja kesän juhliin kuin rennolle piknikillekin. 

Roseeviinin valmistukseen on olemassa muutamakin eri tekniikka. Kuohuvien roseeviinien kohdalla väri syntyy, kun valkoviiniä ja punaviiniä sekoitetaan keskenään. 

Yleisin tekniikka on kuitenkin valmistaa roseeviini kuten punaviinikin. Roseeviinin kohdalla tummien viinirypäleiden kuoret vain poistetaan aiemassa vaiheessa viininvalmistusprosessia, jolloin kuoret ehtivät antaa viinille vain kevyen värisävyn. Yleensä kuoret poistetaan 2–20 tunnin kuluttua, mistä johtuu roseeviinien keskinäinen värinvaihtelu. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.