Tiesitkö? Näin roseeviini saa kauniin värinsä

rosee
Roseeviini sopii kevääseen ja kesään. Shutterstock

Roseeviinin väri ei suinkaan synny hennon vaaleanpunaisista rypäleistä.

Roseeviini sopii hyvin niin kevään ja kesän juhliin kuin rennolle piknikillekin. 

Roseeviinin valmistukseen on olemassa muutamakin eri tekniikka. Kuohuvien roseeviinien kohdalla väri syntyy, kun valkoviiniä ja punaviiniä sekoitetaan keskenään. 

Yleisin tekniikka on kuitenkin valmistaa roseeviini kuten punaviinikin. Roseeviinin kohdalla tummien viinirypäleiden kuoret vain poistetaan aiemassa vaiheessa viininvalmistusprosessia, jolloin kuoret ehtivät antaa viinille vain kevyen värisävyn. Yleensä kuoret poistetaan 2–20 tunnin kuluttua, mistä johtuu roseeviinien keskinäinen värinvaihtelu. 


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja