Roseeviinin väri ei suinkaan synny hennon vaaleanpunaisista rypäleistä.
Roseeviini sopii hyvin niin kevään ja kesän juhliin kuin rennolle piknikillekin.
Roseeviinin valmistukseen on olemassa muutamakin eri tekniikka. Kuohuvien roseeviinien kohdalla väri syntyy, kun valkoviiniä ja punaviiniä sekoitetaan keskenään.
Yleisin tekniikka on kuitenkin valmistaa roseeviini kuten punaviinikin. Roseeviinin kohdalla tummien viinirypäleiden kuoret vain poistetaan aiemassa vaiheessa viininvalmistusprosessia, jolloin kuoret ehtivät antaa viinille vain kevyen värisävyn. Yleensä kuoret poistetaan 2–20 tunnin kuluttua, mistä johtuu roseeviinien keskinäinen värinvaihtelu.
Lähde: Huffington Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!