Tiesitkö? Näin roseeviini saa kauniin värinsä
Roseeviinin väri ei suinkaan synny hennon vaaleanpunaisista rypäleistä.
Roseeviini sopii hyvin niin kevään ja kesän juhliin kuin rennolle piknikillekin.
Roseeviinin valmistukseen on olemassa muutamakin eri tekniikka. Kuohuvien roseeviinien kohdalla väri syntyy, kun valkoviiniä ja punaviiniä sekoitetaan keskenään.
Yleisin tekniikka on kuitenkin valmistaa roseeviini kuten punaviinikin. Roseeviinin kohdalla tummien viinirypäleiden kuoret vain poistetaan aiemassa vaiheessa viininvalmistusprosessia, jolloin kuoret ehtivät antaa viinille vain kevyen värisävyn. Yleensä kuoret poistetaan 2–20 tunnin kuluttua, mistä johtuu roseeviinien keskinäinen värinvaihtelu.
Lähde: Huffington Post
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan