Mitä tummempaa suklaa on, sitä enemmän se sisältää kofeiinia.
Kaikki tietävät, että suklaa valmistetaan kaakaopavuista.
Tiesitkö kuitenkaan, että näin ollen suklaa sisältää myös pienen määrän kofeiinia?
Lue myös: Suklaamestari torppaa yleisen tavan säilyttää suklaata: "Ei missään nimessä"
Mitä tummempi suklaa, sitä korkeampi kofeiinipitoisuus
Nestemäiseen muotoon jalostetut kaakaopavut sisältävät kaakaomassaa sekä kaakaovoita. Se, kuinka paljon suklaassa on kumpaakin, riippuu siitä, millaista suklaata valmistetaan, kirjoittaa Healthline.
Yleisesti ottaen voitkin päätellä suklaan kofeiinipitoisuuden sen väristä, sillä juuri kaakaomassa on se, mikä kofeiinia sisältää.
Mitä tummempaa suklaa on, sitä enemmän se sisältää kaakaomassaa ja näin ollen kofeiinia.
