Suklaamestari torppaa yleisen tavan säilyttää suklaata: "Ei missään nimessä"
Joulu on kiireistä aikaa suklaamestarille, sillä kauniit käsintehdyt suklaakonvehdit ovat suosittu joululahja.
Käsityönä suklaakonditoriossa valmistetut konvehdit saattavat näyttää niin kauniilta, ettei niitä välttämättä raaskisi edes syödä.
Suklaamestari Mikko Jolkkonen kuitenkin kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, että kovin pitkään konvehteja ei kannata vain silmäillä.
– Neljä viikkoa on yleensä säilytysaika huoneenlämmössä tällaisille niin sanotuille tuorekonvehdeille, Jolkkonen kertoo.
Yleiseen tapaan säilyttää suklaata jääkaapissa Jolkkosella on selkeä mielipide.
– Ei missään nimessä. Suklaa jäähtyy ja jos syöt sitä jääkaappikylmänä, siinä maistuu vain rasva, eikä se sula luonnollisesti suuhun. Parasta se on syödä huoneenlämpöisenä, Jolkkonen toteaa.
Katso yllä olevalta videolta, miten suklaakonvehdit valmistuvat käsityönä.
Lue myös: Ellin helppo vadelmajogurtti-suklaapiirakka maistuu aivan suosikkipatukalta: "Täydellinen makupari"
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Piknikin pelastava pastasalaatti