Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Suklaamestari torppaa yleisen tavan säilyttää suklaata: "Ei missään nimessä"

2:00Näin suklaakonvehdit valmistetaan käsityönäNäin suklaakonvehdit valmistetaan käsityönä.
Julkaistu 27.11.2023 10:10

Emmi Niiniaho

Joulu on kiireistä aikaa suklaamestarille, sillä kauniit käsintehdyt suklaakonvehdit ovat suosittu joululahja.

Käsityönä suklaakonditoriossa valmistetut konvehdit saattavat näyttää niin kauniilta, ettei niitä välttämättä raaskisi edes syödä.

Suklaamestari Mikko Jolkkonen kuitenkin kertoo Huomenta Suomen haastattelussa, että kovin pitkään konvehteja ei kannata vain silmäillä.

– Neljä viikkoa on yleensä säilytysaika huoneenlämmössä tällaisille niin sanotuille tuorekonvehdeille, Jolkkonen kertoo.

Yleiseen tapaan säilyttää suklaata jääkaapissa Jolkkosella on selkeä mielipide.

– Ei missään nimessä. Suklaa jäähtyy ja jos syöt sitä jääkaappikylmänä, siinä maistuu vain rasva, eikä se sula luonnollisesti suuhun. Parasta se on syödä huoneenlämpöisenä, Jolkkonen toteaa.

Katso yllä olevalta videolta, miten suklaakonvehdit valmistuvat käsityönä.

Lue myös: Ellin helppo vadelmajogurtti-suklaapiirakka maistuu aivan suosikkipatukalta: "Täydellinen makupari"

Lue myös:

Testaa suklaamousse, joka ei tunne käsitettä "liian överi" – enemmän on todellakin enemmän

Katso Makuja-sivuston parhaat reseptit!

Lisää aiheesta:

Mikä on leivontasuklaan ja "tavallisen suklaan" ero?Testaa suklaamousse, joka ei tunne käsitettä "liian överi" – enemmän on todellakin enemmänNanna paljastaa, miten After Eight -suklaita voi tehdä helposti itse kotona: "Aivan kuin oikeita, jopa parempia"Pitääkö suklaata oikeasti säilyttää jääkaapissa vai huoneenlämmössä?Unohda sotku! Tämä on ehdottomasti paras tapa avata pääsiäismunatAsiantuntijat kertovat: Kannattaako suklaata säilyttää jääkaapissa?
SuklaaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Suklaa
  • 7.10.18:46
    Takaisinvedot

    Ostitko tämän suklaalevyn? Palauta takaisin kauppaan!

  • 30.9.10:22
    Ruoka

    Aladdin- ja Paradis-konvehtirasioihin iso muutos

  • 24.9.17:16
    Joulu

    Kolme kuukautta jouluun: Tästä syystä joulumakeisia myydään jo nyt

  • 15.9.17:14
    Ruoka

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 6.9.17:31
    Ruoka

    Nyt on helppo brownie! Ellimaijan ohjeella "ihanan tahmea" lopputulos