Tiesitkö? Näin makaronia valmistetaan
MTV Uutiset vieraili Raision pastatehtaalla katsomassa, miten valmistuu suomalaisten suosikkilisuke makaroni.
Kerroimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla faktoja Suomessa myytävistä spageteista.
Spagettiakin suositumpaa pastaa maassamme on kuitenkin perinteinen makaroni. Suomessa makaronia valmistetaan kahdella eri tehtaalla: Hyvinkäällä tuotetaan Myllyn Paras -makaronit ja Raisiossa Torino-makaronit.
Lue myös: Yllättävä tieto makaronipulasta – tyhjiin hyllyihin myös toinen syy: "Kukaan ei voinut ennakoida"
Piipahdimme Raisiossa kurkkaamassa, miltä näyttää Torino-makaronien kesällä uudistettu linjasto. Pastalinjasto on ehtinyt muutamassa kuukaudessa tuottaa jo miljoona kiloa makaronia.
Katso videolta, miten makaronia valmistetaan Raision tehtaalla!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti