Tiesitkö? Näin lämmität ylijääneen riisin oikein

Shutterstock

Jos riisiä tuli keitettyä liikaa, ei sitä kannata suinkaan lämmittää sellaisenaan mikrossa seuraavaa ateriaa varten.

Joskus riisin määrä on vaikea arvioida oikein ja siksi riisiä jää helposti yli. Oikein lämmitettynä edellisenä päivänä keitetty riisi voi olla jopa parempaa kuin heti valmistuttuaan. Kolme vaihtoehtoista lämmitystapaa takaa sen, että riisi maistuu myös keittämistä seuraavana päivänä.

Lämmitä mikrossa

Riisin voi hyvin lämmittää mikrossa, mutta kylmän riisin sekaan on hyvä lisätä nestettä ennen lämmittämistä, jotta lopputuloksesta ei tule kuiva. Lisäämällä riisin joukkoon lihalientä tai vettä voi taata sen, että lopputulos on onnistunut. Mikrossa astian päälle voi asetella väljästi muoviastian tai kannen, jotta maku paranisi entisestään höyryn vaikutuksesta.

Paista pannulla

Paistettu riisi on etenkin aasialaisten suosikkiherkkua ja ylijääneen riisin lämmittämiseen paistaminen onkin oivallinen tapa. Paista riisi suurella pannulla rypsiöljyssä tai maapähkinäöljyssä. Muista sekoittaa riisiä jatkuvasti – riisipaakut on tärkeää saada eroteltua paistettaessa, jotta lopputulos on mukavan rapsakka.

Höyrytä pannulla

Höyrytetty riisi on erityisen herkullista ja myös keitetystä riisistä saa aikaan höyrytettyä, jos kylmän riisin lämmittää hauduttamalla. Lisää suurelle pannulle muutama ruokalusikallinen voita ja hieman lihalientä tai vettä. Peitä pannu kannella ja anna riisin lämmetä hiljalleen. Sekoita riisiä muutamaan otteeseen.

Lähde: Popsugar.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja