Tiesitkö? Näin kauan liha säilyy pakastimessa käyttökelpoisena

shutterstock_163470989
Lihatuotteita on hyvä pakastaa myöhempää käyttöä varten. Shutterstock

Tiesitkö, kuinka kauan liha säilyy pakkasessa käyttökelpoisena?

Moni pakastaa lihaa sitä varten, että sopivia raaka-aineita olisi kotona käytössä juuri silloin, kun niitä sattuu tarvitsemaan. Liha ei kuitenkaan säily pakastimessa hurjan pitkiä aikoja hyvänä.

– Yleensä sanotaan että rasvaisempi liha pitäisi ottaa pakkasesta käyttöön kolmessa kuukaudessa, HKScan Finland Oy:n ravitsemusasiantuntija Soile Käkönen kertoo.

Pakastusajan pidetessä liha ei kuitenkaan mene silmänräpäyksessä pilalle. Vähitellen lihan sisältämä rasva alkaa kuitenkin härskiintymään, ja tämä vaikuttaa ikävällä tavalla etenkin tuotteen ulkonäköön.

– Kolmen kuukauden suositus on annettu nimenomaan lihan sisältämän rasvan mukaan, Käkönen toteaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja