Tiesitkö? Näin kauan liha säilyy pakastimessa käyttökelpoisena
Tiesitkö, kuinka kauan liha säilyy pakkasessa käyttökelpoisena?
Moni pakastaa lihaa sitä varten, että sopivia raaka-aineita olisi kotona käytössä juuri silloin, kun niitä sattuu tarvitsemaan. Liha ei kuitenkaan säily pakastimessa hurjan pitkiä aikoja hyvänä.
– Yleensä sanotaan että rasvaisempi liha pitäisi ottaa pakkasesta käyttöön kolmessa kuukaudessa, HKScan Finland Oy:n ravitsemusasiantuntija Soile Käkönen kertoo.
Pakastusajan pidetessä liha ei kuitenkaan mene silmänräpäyksessä pilalle. Vähitellen lihan sisältämä rasva alkaa kuitenkin härskiintymään, ja tämä vaikuttaa ikävällä tavalla etenkin tuotteen ulkonäköön.
– Kolmen kuukauden suositus on annettu nimenomaan lihan sisältämän rasvan mukaan, Käkönen toteaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan