Tiesitkö, mistä viinikumi on saanut nimensä? Taustalla tolkuton tarina

viinikumi karkit makeiset
Viinikumien historia ulottuu 1900-luuvn alkuun. Shutterstock

Todella pitkän historian omaava makeinen on tarinan mukaan saanut nimensä alkoholin haittoja käsittelevän saarnan innoittamana.

Kuinka karkkipussi avataan oikein? Katso vastaus videolta.

Makuja.fi uutisoi viinikumeihin liittyvästä yksityiskohdasta, joka on taatusti jäänyt monelta huomaamatta. Nyt kun tämä yksityiskohta on tiedossa, onko aika selvittää, mistä tämä legendaarinen karkki on oikein saanut nimensä?

Historia-lehden mukaan karkkien historia ulottuu 1900-luvun alun Britanniaan, jolloin makeistehtailija Charles Maynardin poika ehdotti perheelleen viinikumien valmistamista. Maynardin perhe oli valmistanut makeisia vuodesta 1880. 

Pojan ehdotus tuli fanaattiselle raittiusmiehelle järkytyksenä, mutta hän myöntyi poikansa ehdotukseen tämän vakuutettua, että viinikumi ei sisältäisi tippaakaan alkoholia.

Varmaa tietoa siitä, miksi makeisten nimeksi haluttiin ehdottomasti viinikumi, ei ole. Erään tarinan mukaan makeinen olisi saanut nimensä pojan kuultua saarnan, joka käsitteli alkoholin haittoja.

Saarnan seurauksena hän päätti vähentää kansan alkoholinkulutusta myymällä houkuttelevan kuuloisia makeisia.

Lähde: Historianet

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja