Tiesitkö, mistä viinikumi on saanut nimensä? Taustalla tolkuton tarina

viinikumi karkit makeiset
Viinikumien historia ulottuu 1900-luuvn alkuun. Shutterstock

Todella pitkän historian omaava makeinen on tarinan mukaan saanut nimensä alkoholin haittoja käsittelevän saarnan innoittamana.

Kuinka karkkipussi avataan oikein? Katso vastaus videolta.

Makuja.fi uutisoi viinikumeihin liittyvästä yksityiskohdasta, joka on taatusti jäänyt monelta huomaamatta. Nyt kun tämä yksityiskohta on tiedossa, onko aika selvittää, mistä tämä legendaarinen karkki on oikein saanut nimensä?

Historia-lehden mukaan karkkien historia ulottuu 1900-luvun alun Britanniaan, jolloin makeistehtailija Charles Maynardin poika ehdotti perheelleen viinikumien valmistamista. Maynardin perhe oli valmistanut makeisia vuodesta 1880. 

Pojan ehdotus tuli fanaattiselle raittiusmiehelle järkytyksenä, mutta hän myöntyi poikansa ehdotukseen tämän vakuutettua, että viinikumi ei sisältäisi tippaakaan alkoholia.

Varmaa tietoa siitä, miksi makeisten nimeksi haluttiin ehdottomasti viinikumi, ei ole. Erään tarinan mukaan makeinen olisi saanut nimensä pojan kuultua saarnan, joka käsitteli alkoholin haittoja.

Saarnan seurauksena hän päätti vähentää kansan alkoholinkulutusta myymällä houkuttelevan kuuloisia makeisia.

Lähde: Historianet

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!