Tiesitkö, kuinka klassinen Omar-karkki on saanut nimensä? Keksijä: "Meni aikaa kymmenen minuuttia"

omar
Fazer

Jo 1960-luvulta asti valmistettu kermakaramelli Omar on monelle suomalaiselle tuttu herkku. Vaikka kyseisen karkin tuntee moni, harva tietää tarinan Omarin nimen takaa. 

VIDEO: Katso videolta, kuinka Omar-munkki eroaa perinteisestä versiosta. 

Omar-karkki luotiin alun perin kilpailijaksi porvoolaisen Brunbergin Alku-makeiselle, joka teki 1960-luvulla hyvin kauppansa. Lappeenrannan makeiskeittiön kehiteltyä uuden makeisen Chymos-makeisyrityksen pakkaussuunnittelija Aimo Vuorinen sai pikaisen määräyksen keksiä makeiselle nimi ja luonnostella karkin kääre.

Mies sai tunnin aikaa, eikä sen enempää hommaan tarvittukaan.

Omarista tuli heti valtava menestys

Vuorinen arveli lyhyen nimen toimivan parhaiten ja valitsi summanmutikassa nelikirjaimisen sanan, joka tuntui ytimekkäältä ja muistutti hieman Lähi-idän makeista halvaa.

– Tähän minulle meni aikaa kymmenen minuuttia. Jälkeenpäin ajatellen Omar ei ollut mitenkään erityisen sopiva nimi, mutta ei siinä ollut mitään vikaakaan, Vuorinen kertoo Fazerin verkkosivuilla

Omar-karkki löysi pian tiensä suomalaisten sydämiin, ja nykyisin kyseisen toffeeta löytyy niin suklaalevyistä, jäätelöstä kuin munkkien kuorrutteista

Lähde: Fazer

Oletko jo tehnyt tämän karkkiaiheisen testin?

Testin alkuun pääset kuvan alapuolelta.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!