Tiesitkö? Kananmunia voi valmistaa myös näin – helppo retki- tai treeniruoka

munakas
Munakas valmistuu helposti kuivatuista kananmunista. Shutterstock

Ruoanlaitto aiheuttaa haasteita retkillä, mutta myös mökkiolosuhteissa. Erittäin helppo tapa säilöä ja kuljettaa ruokaa on kuivaaminen.

Kananmuna on loistava esimerkki kuivaamiseen soveltuvasta ruoasta. Kuivattu kananmunajauhe säilyy pitkään, eikä vie tilaa repussa. Sen voi pakata mukaan retkelle, mökille tai käyttää sitä esimerkiksi treeniruokana.

Maukas munakas valmistuu helposti lisäämällä kuivatun munajauheen joukkoon lorauksen vettä. Seos on hetkessä valmis pannulle.

Muista oikea lämpö – näin kuivaat kananmunat

Kananmunien kuivaus onnistuu helposti kotiuunissa. Yhdellä uunipellillä voi kuivata neljä munaa kerrallaan. Rasvaisten keltuaisten vuoksi munien joukkoon ei kannata lisätä öljyä, vaan kuivata kananmunat sellaisenaan.

Riko kananmunien rakenne rikki ja kaada leivinpaperilla tai foliolla vuoratulle pellille. Laita pelti noin 50 asteiseen uuniin. Varo ettei uuni ole päässyt liian kuumaksi, sillä kananmunien tulisi kuivua, ei kypsyä. Kuivatus kestää tavallisessa uunissa noin vuorokauden, kiertoilmauunissa vähemmän.

Jauha kuivuneet munat tehosekoittimessa hienoksi. Jaa jauhe valmiiksi annoksiksi minigrip-pusseihin. Vaikka munajauhe säilyy periaatteessa hyvin huoneenlämmössä, se kannattaa säilyttää jääkaapissa tai pakastimessa ennen retkelle lähtöä.

Lähde: tunturikeittiö.com

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja