Tiesitkö? Kahvi voi auttaa laihtumaan

musta kahvi
Shutterstock

Maailmalla tehdyissä tutkimuksissa on todettu, että oikein nautittuna kahvilla voi olla positiivisia vaikutuksia painonpudotukseen.

Jos kahvin vaikutuksista on tarkoitus saada mahdollisimman paljon irti, on se parasta juoda mustana. Etenkin jos tavoitteena on painonpudotus, kannattaa kiinnittää huomiota siihen, ettei kahviin tule lisättyä rasvaisia maitotuotteita tai sokeria.

Vähentää ruokahalua?

Griffithin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan kahvin juominen vähentää ruokahalua. Kahvi voi siten auttaa vähentämään napostelua ja helpottaa painonpudotustavoitteiden saavuttamisessa.

Parantaa suorituskykyä?

Walesin yliopistossa tutkittiin sitä, onko kahvilla vaikutuksia suorituskykyyn. Selvisi, että kahvilla oli – riippumatta siitä, mihin aikaan sitä nautittiin – positiivisia vaikutuksia vireyteen. Kahvi paransi tutkimuksissa myös suorituskykyä useissa erilaisissa liikunnallisissa tehtävissä.

Hidastaa hiilihydraattien imeytymistä?

Kahvin sisältämän luonnossa esiintyvän klorogeenihapon on todettu vaikuttavan hiilihydraattien imeytymiseen prosessia hidastaen. Tämä merkitsee sitä, että kahvia juomalla voi pelata lisäaikaa hiilihydraattien polttamiseen ennen kun ne varastoituvat rasvaksi.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja