Mainos

Tiesitkö? Jogurtin tai rahkan päällä lilluvaa nestettä ei kannata missään nimessä heittää pois

Jogurttia tai rahkaa säännöllisesti syövät ovat varmasti törmänneet ilmiöön, jossa välipalaherkun päälle on muodostunut kerros nestettä. Mitä tämä neste oikeastaan on? 

Jogurtin päällä lilluva neste ei varsinaisesti houkuttele syömään, vaan pikemminkin ällöttää monia välipalaherkun ystäviä. Niinpä monet kaatavatkin nesteen jogurtin pinnalta suorilta käsin viemäriin

Maidossa on kahdenlaista proteiinia: heraa ja kaseiinia. Heraproteiini on kirkasta nestettä, joka erottuu juustonvalmistuksessa. Heraproteiinissa on runsaasti elimistön tarvitsemia välttämättömiä aminohappoja. Heraproteiini edistääkin liikunnasta palautumista, auttaa pitämään yllä laihduttajan, painonhallitsijan sekä ikääntyneen lihasmassaa. 

Lähde: Valio

Niin ei kuitenkaan kannattaisi tehdä, sillä neste on itse asiassa ravinnepitoista heraa, joka on luonnollisen prosessin vuoksi erottautunut jogurtin pinnalle.

Sekoita takaisin jogurtin tai rahkan joukkoon

Tässä tulee tieteellinen selitys ilmiölle: Kun maitoa hapatetaan paksuksi jogurtiksi, hera pysyy suspensiossa maidon soluseinämissä. Kun jogurtti sitten kuljetuksessa heiluu tai laitat lusikkasi jogurttipurkkiin, rikot tuon soluseinämän ja lilluva neste, eli hera pääsee vapaaksi.

Neste kannattaisi sekoittaa jogurtin tai rahkan sekaan, sillä hera sisältää tärkeitä proteiineja.

 – Herassa on paljon kalsiumia, probiootteja ja proteiinia, joten suosittelemme sekoittamaan sen takaisin jogurtin joukkoon – tai säästämään smoothieen tai vaikka keiton joukkoon, amerikkalaisen Nancy's-jogurttiyrityksen Kesey Thompson neuvoo.

Lähde: Today.com

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja