Tiesitkö? Helpot kikat parantavat viinin ja oluen makua
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Wollertz. olut, sitruuna](https://im.mtvuutiset.fi/image/4274356/landscape16_9/1600/900/16b525c0a00489b0275bf8a486cd6cea/PY/olut-sitruuna.jpg)
Tiesitkö, että edullisten viinien, oluiden ja jopa vodkan makua voi parantaa helpoilla nikseillä?
Jos juomavalintasi ovat usein edullisia, mutta maussa olisi parantamisen varaa, kokeile helppoja kikkoja, joiden avulla makuelämyksestäsi voi tulla hieman parempi.
Viinikikka
Tarvitset: tehosekoittimen ja pullon edullista viiniä
Jos ostamasi viini ei täysin vastaa makumieltymyksiäsi, voit kokeilla tehosekoittimen ottamista avuksi. Kaada viini tehosekoittimeen, laita kansi päälle ja sekoita 30 sekunnin ajan.
Tällä helpolla tavalla saat viiniin hiilihappoja ja juoman maku paranee. Anna kuohun laskeutua ja nauti!
LUE MYÖS: 9 viinimyyttiä rikki!
Olutkikka
Tarvitset: edullista olutta, suolaa ja sitruunaa/limettiä
Kaada olut tuoppiin ja heitä joukkoon hyppysellinen suolaa. Tämä vie pois oluen kitkeryyttä.
Toinen vaihtoehto on, että puristat lasin pohjalle hieman sitruunan- tai limetinmehua ja kaadat oluen päälle. Tämän jälkeen heität juomaan vielä hyppysellisen suolaa. Tämä tapa on suosittu Etelä-Amerikassa.
Vodkakikka
Tarvitset: vedensuodattimen ja edullista vodkaa
Kaada vodka vedensuodattimen läpi kuusi kertaa. Pääset eroon juoman epäpuhtauksista – hieman kuten tislaamoissakin tehdään.
Katso kikat Buzzfeedin videolta:
Jos video ei näy mobiililaitteessasi, valitse täysversio sivun alalaidasta.
Lähde: Buzzfeed
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka