Tiesitkö? Helpot kikat parantavat viinin ja oluen makua
Tiesitkö, että edullisten viinien, oluiden ja jopa vodkan makua voi parantaa helpoilla nikseillä?
Jos juomavalintasi ovat usein edullisia, mutta maussa olisi parantamisen varaa, kokeile helppoja kikkoja, joiden avulla makuelämyksestäsi voi tulla hieman parempi.
Viinikikka
Tarvitset: tehosekoittimen ja pullon edullista viiniä
Jos ostamasi viini ei täysin vastaa makumieltymyksiäsi, voit kokeilla tehosekoittimen ottamista avuksi. Kaada viini tehosekoittimeen, laita kansi päälle ja sekoita 30 sekunnin ajan.
Tällä helpolla tavalla saat viiniin hiilihappoja ja juoman maku paranee. Anna kuohun laskeutua ja nauti!
LUE MYÖS: 9 viinimyyttiä rikki!
Olutkikka
Tarvitset: edullista olutta, suolaa ja sitruunaa/limettiä
Kaada olut tuoppiin ja heitä joukkoon hyppysellinen suolaa. Tämä vie pois oluen kitkeryyttä.
Toinen vaihtoehto on, että puristat lasin pohjalle hieman sitruunan- tai limetinmehua ja kaadat oluen päälle. Tämän jälkeen heität juomaan vielä hyppysellisen suolaa. Tämä tapa on suosittu Etelä-Amerikassa.
Vodkakikka
Tarvitset: vedensuodattimen ja edullista vodkaa
Kaada vodka vedensuodattimen läpi kuusi kertaa. Pääset eroon juoman epäpuhtauksista – hieman kuten tislaamoissakin tehdään.
Katso kikat Buzzfeedin videolta:
Jos video ei näy mobiililaitteessasi, valitse täysversio sivun alalaidasta.
Lähde: Buzzfeed
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa