Tiesitkö? Geenit voivat vaikuttaa makuaistiin – testaa korianterilla!
Geenit vaikuttavat kaikkeen, ja näin on myös makuaistimme kohdalla. Testaa geenien vaikutus makuaistiin maistamalla korianteria!
Korianteri on yleisesti käytetty mauste etenkin Aasiassa, mutta toiset eivät voi sietää tämän yrtin makua. Tiesitkö miksi?
"Hyi, saippuaa!"
Jos korianteri maistuu suussasi saippualta, sinulla voi olla hajuaistiin liittyvä geenimuunnos. Tästä syystä monien on vaikea käsittää, miksi korianteria laitetaan koskaan ruoan mausteeksi – ja toiset taas rakastavat ruokia, jotka on maustettu korianterilla.
Ilmiö on huomattu useissa tutkimuksissa. Asiaa ollaan tutkittu muun muassa Cornellin yliopistossa.
Lähde: Cornellin yliopisto
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka