Tiesitkö? Geenit voivat vaikuttaa makuaistiin – testaa korianterilla!

korianteri
Shutterstock

Geenit vaikuttavat kaikkeen, ja näin on myös makuaistimme kohdalla. Testaa geenien vaikutus makuaistiin maistamalla korianteria!

Korianteri on yleisesti käytetty mauste etenkin Aasiassa, mutta toiset eivät voi sietää tämän yrtin makua. Tiesitkö miksi?

"Hyi, saippuaa!"

Jos korianteri maistuu suussasi saippualta, sinulla voi olla hajuaistiin liittyvä geenimuunnos. Tästä syystä monien on vaikea käsittää, miksi korianteria laitetaan koskaan ruoan mausteeksi – ja toiset taas rakastavat ruokia, jotka on maustettu korianterilla.

Ilmiö on huomattu useissa tutkimuksissa. Asiaa ollaan tutkittu muun muassa Cornellin yliopistossa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.