Tiesitkö, että risoton voi valmistaa myös näin? Helpolla ruokaniksillä ravintolatason elämys

Paistettu riisi tofulla 1:29 Paistettu riisi tofulla
Videolta voit poimia myös toisen herkullisen riisiohjeen, paistetun riisin ohjeen.

Rakenteeltaan ja maultaan täydellinen risotto valmistuu vähällä vaivalla myös uunissa. 

Moni voi mieltää risoton valmistuksen haastavaksi ja aikaa vieväksi hommaksi, mutta risoton voi valmistaa myös helpomman kautta. Rakenteeltaan kermainen ja maultaan suussa sulava risotto valmistuu nimittäin vaivatta myös uunissa.

Uunissa valmistuva risotto ei vaadi sekoittamista tai uunin vieressä kyttäämistä, vaan hyvillä raaka-aineilla pääsee jo pitkälle. 

Uunirisoton valmistus aloitetaan liedeltä, mutta toisin kuin perinteistä risottoa valmistettaessa, tässä versiossa nestettä lisätään riisin joukkoon reilusti ja ruoka nostetaan kypsymään uuniin. Vielä ennen tarjoilua risoton joukkoon lisätään kanalientä, parmesaaniraastetta ja voita, jotka takaavat kermaisen lopputuloksen.

Helppo uunirisotto (8 annosta)

85 g hienoksi pilkottua pancettaa tai pekonia
1 ¼ dl hienonnettua sipulia
4 ¾ dl risottoriisiä (arborio, carnaroli tai vialone)
2,5 dl kuivaa valkoviiniä
13 dl kanalientä
2,5 dl parmesaania raastettuna
2 rkl voita
2 dl herneitä (tuoreita tai pakaste)
1,5 dl pestoa

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista pekoni- tai pancettakuutiot rapeiksi uunin kestävässä kattilassa tai pannulla. Lisää joukkoon sipulikuutiot ja kuullota muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle riisi ja anna kuullottua 1–2 minuuttia. Lisää lämpöä ja lisää pannulle viini ja anna kiehua muutama minuutti. Lisää joukkoon 9,5 dl kanalientä ja anna kiehahtaa.

Peitä kannella ja nosta risotto uuniin noin 15 minuutiksi, kunnes kaikki neste on imeytynyt. Nosta kattila uunista ja lisää joukkoon jäljelle jäänyt kanaliemi, parmesaani ja voi. Kuumenna risottoa liedellä muutaman minuutin ajan, kunnes se on rakenteeltaan kermaista. Viimeistele risotto herneillä, pestolla ja tarjoile parmesaaniraasteen kera.

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!