Tiesitkö? Drinkkeihin laitetaan kananmunaa hyvästä syystä
Taitavimmat baarimestarit hyödyntävät drinkkien valmistuksessa kananmunaa. Tiesitkö, kuinka kananmuna vaikuttaa drinkin koostumukseen?
Altia Akatemian valmentaja ja baarimestari Mikael Karttunen kertoi Makuja.fi:lle, miksi drinkkeihin lisätään välillä kananmunaa. Parhaimmillaan kananmuna parantaa drinkin makua merkittävästi.
– Keltuaisen avulla juoman koostumuksesta tulee tosi paljon runsaampi, paksumpi ja täyteläisempi. Keltuaisen ansiosta juomasta tulee myös vähän täyttävämpi, Karttunen toteaa.
Kananmunaa voi lisätä drinkkeihin monessa muodossa.
– Kananmunasta voidaan käyttää drinkkeihin joko pelkästään keltuaista tai pelkästään valkuaista tai ihan koko kananmunaa, Karttunen kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan