Tiesitkö? Apu rasvanpolttoon löytyy yllättävän läheltä

kumina
Shutterstock

Pyritkö pudottamaan painoa? Unohda sellerinvarret ja suuntaa maustekaapille. Uusimman tutkimuksen mukaan juustokuminasta saattaa olla apua.

Monet mausteet tarjoavat yllättävää apua painonpudotukseen. Tuoreimman tutkimuksen mukaan juustokuminasta saattaisi olla apua hoikentavien uudenvuodenlupausten kanssa painiville. Iranilaisessa yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan juustokuminajauhe auttaa pudottamaan painoa, vähentämään kehon rasvan määrää ja parantamaan epäterveellisiä kolesterolitasoja luonnollisesti.

Tutkijat jakoivat 88 ylipainoista tai liikalihavaa naista kahteen ryhmään, josita molemmat saivat opastusta ravintoasioista ja alkoivat syödä päivittäin 500 kilokaloria vähemmän kuin aiemmin. Toinen ryhmä söi lisäksi juustokuminaa päivittäin. 

Kolmen kuukauden kokeilun jälkeen juustokuminaryhmäläiset olivat pudottaneet painoa keskimäärin 1,4 kiloa enemmän kuin kontrolliryhmäläiset. Rasvan määrä elimistössä väheni kuminaryhmäläisillä 14,64 prosentin verran, mikä oli liki kolminkertainen määrä kontrolliryhmään verrattuna.

Myös vahingollisten triglyseridien ja huonon LDL-kolesterolin määrä väheni enemmän juustokuminaryhmäläisillä.

Nämäkin mausteet tutkitusti tehokkaita

Kurkuma: Kurkumasta saattaa olla hyötyä rasva-aineenvaihdunnassa ja painonhallinnassa. Lisäksi kurkuma saattaa vähentää kolesterolin määrää.

Inkivääri: Tutkijoiden mukaan inkivääri voi myös nopeuttaa aineenvaihduntaa 20 prosentilla kolmen tunnin ajaksi syömisestä. Inkiväärin sisältämät gingeroli sekä kapsaisiini vauhdittavat rasvanpolttoa.

Kaneli: Kaneli tehostaa todistetusti aineenvaihduntaa, helpottaa ruoansulatusta ja voi myös auttaa tasaamaan verensokeria. Älä kuitenkaan syö kanelia lusikkakaupalla, sillä vaarana on tällöin kumariinimyrkytys.

Cayennepippuri: Cayennepippurin tiedetään nostavan kehon lämpötilaa ja nopeuttavan aineenvaihduntaa. Cayennen sisältämä kapsaisiini saa myös aivot vapauttamaan mielihyvää aiheuttavia endorfiineja.

Käytä kuminaa vaikka tässä herkullisessa limppureseptissä:

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lähde: Prevention

MTV LIFESTYLE

Korjattu 5.1.15 klo 8.38: Artikkelissa puhuttiin virheellisesti kuminasta, kun lähdeartikkelin mukaan kyse on oikeasti juustokuminasta eli jeerasta.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja